Ακάρ: Δικαίωμά μας οι έρευνες στις περιοχές που μας αδειοδότησε η "τδβκ"

Τι είπε ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας σε εκδήλωση για το ψευδοκράτος

«Είναι δικαίωμά μας να κάνουμε έρευνες στην ανατολική Μεσόγειο στις περιοχές που μας αδειοδότησε η "τδβκ" και στις περιοχές που η Τουρκία έχει θαλάσσια αρμοδιότητα», δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας χθες βράδυ σε εκδήλωση για το ψευδοκράτος. 

Στις δηλώσεις του ο Τούρκος Υπουργός είπε ακόμη «κάνουμε εργασίες για να επωφεληθούμε από αυτά. Αυτό το δικαίωμά μας θα το χρησιμοποιήσουμε και το χρησιμοποιούμε. Κανείς να μην αμφιβάλλει γι’ αυτό». 

State Department σε Άγκυρα: Σταματήστε τις επιχειρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ

«Είναι αδύνατο να ακούσουμε αυτούς που έρχονται εδώ από χιλιάδες μίλια μακριά και προσπαθούν να θέσουν τους κανόνες τους. Είμαστε εγγυήτρια χώρα, γνωρίζουμε πλήρως τα δικαιώματά μας και τις υποχρεώσεις μας εδώ, κάναμε αυτό που πρέπει και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε» ανέφερε ο Χουλούσι Ακάρ.

O Ακάρ «ξαναχτύπησε» με απειλές κατά της Ελλάδας  

Ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι με την Ελλάδα έγιναν δύο συναντήσεις στην Αθήνα και μία στην Άγκυρα στο πλαίσιο των επαφών για τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης.

Απέπλευσε το Barbaros - Κινείται ανάμεσα σε Κύπρο και Τουρκία

«Προτείναμε η τέταρτη να γίνει στην Άγκυρα και περιμένουμε η ελληνική πλευρά να συμμετάσχει σε αυτή τη συνάντηση», ανέφερε. Ο Χουλούσι Ακάρ είπε ότι γίνονται δηλώσεις του τύπου “δεν μπορούμε να αφήσουμε την ασφάλεια της ανατολικής Μεσογείου στην Τουρκία”. Εκείνοι που τα λένε αυτά ας κοιτάξουν την ιστορία μας και το παρελθόν της ανατολικής Μεσογείου. Όπως και στο παρελθόν τα στρατεύματά μας εκεί, οι δυνάμεις μας, έχουν την ικανότητα να κάνουν ό,τι χρειάζεται για την ασφάλεια. Θέλω όλοι να το γνωρίζουν. Επομένως η γλώσσα είναι πολύ σημαντική σε τέτοιου είδους σχέσεις. Τα μέρη πρέπει να χρησιμοποιούν προσεκτική γλώσσα ενώ κάνουν δηλώσεις. Είναι απαραίτητο να αποφεύγεται η πρόκληση, η ένταση και η προβοκάτσια», ανέφερε.
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top