Μαλαισία: Σε ποινή 12 ετών καταδικάστηκε ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας

Το δικαστήριο του επέβαλε πρόστιμο 210 εκατ. ρινγκίτ

ο πρώην πρωθυπουργός της Μαλαισίας Νατζίμπ Ραζάκ

Ένοχος για διαφθορά και κατάχρηση εξουσίας καταδικάστηκε ο πρώην πρωθυπουργός της Μαλαισίας Νατζίμπ Ραζάκ. Ο Ραζάκ θα εκτίσει ποινή 12 ετών, στην πρώτη δίκη που συνδέεται με το οικονομικό σκάνδαλο πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων στο κρατικό ταμείο 1MDB.

Μαλαισία: Από την πείνα και το στρες πέθανε η 15χρονη που είχε εξαφανιστεί

Σε μια υπόθεση που θεωρήθηκε τεστ για την αποφασιστικότητα της χώρας να πατάξει τη διαφθορά και που θα μπορούσε να έχει μεγάλες πολιτικές επιπλοκές, το δικαστήριο επέβαλε στον 67χρονο Νατζίμπ πρόστιμο 210 εκατ. ρινγκίτ (49,40 εκατ. δολαρίων).

Το δικαστήριο τον καταδίκασε επίσης σε 10ετή κάθειρξη για κάθε μία από τις τρεις κατηγορίες παραβίασης της εμπιστοσύνης και τρεις κατηγορίες νομιμοποίησης παρανόμως αποκτηθέντος ποσού ύψους σχεδόν 10 εκατ. δολαρίων από τη μονάδα SRC International, πρώην μονάδα του κρατικού ταμείου 1Malaysia Development Berhad (1MDB). Ο δικαστής έδωσε εντολή οι ποινές να συμψηφιστούν.

Θρίλερ με τον θάνατο μοντέλου στη Μαλαισία: Δολοφονία σε πάρτι ανταλλαγής συντρόφων;

Ο ίδιος ο Νατζίμπ είχε δηλώσει αθώος και είχε ανακοινώσει ότι σκόπευε να προσφύγει στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της χώρας εάν καταδικαζόταν.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top