Κορωνοϊός: Φόβοι για δεύτερο κύμα στο Βέλγιο - 199 κρούσματα σε 24 ώρες

Η αύξηση των εβδομαδιαίων κρουσμάτων αγγίζει το 32%

Κορίτσι με μάσκα

Το Βέλγιο μπορεί να βρίσκεται στην αρχή ενός δεύτερου κύματος μολύνσεων από τον κορωνοϊό, αφού ανέφερε αύξηση 32% στα εβδομαδιαία κρούσματα, αν και προς το παρόν η αναζωπύρωση φαίνεται ότι είναι περισσότερο τοπική απ' ό,τι η αρχική.

Κορωνοϊός: Αυξήθηκε ο μέσος όρος κρουσμάτων στο Βέλγιο κατά 12%

Σύμφωνα με πληροφορίες του Θάνου Αθανασίου από τις Βρυξέλλες, τις τελευταίες 24 ώρες καταγράφηκαν 199 νέα κρούσματα, ενώ ο ημερήσιος μέσος όρος συνεχίζει να εμφανίζει αυξητικές τάσεις της τάξης του 32%, με 114,7 νέα κρούσματα το διάστημα από 7 - 13 Ιουλίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του Επιστημονικού Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας.

Η 13η Ιουλίου είναι η μέρα που παρουσιάστηκαν τα περισσότερα νέα κρούσματα και συγκεκριμένα 216. Αυτή η αύξηση παρατηρείται σε όλες τις περιοχές της χώρας, κυρίως στα μεγάλα αστικά κέντρα και στην ευρύτερη περιοχή γύρω από αυτά, και αφορά όλες τις ηλικίες.

Συνολικά, τα κρούσματα Covid-19 στο Βέλγιο από την αρχή της πανδημίας είναι 63.238.

Βέλγιο: Νεκρή μια κοπέλα μόλις 18 ετών από κορωνοϊό

Μειωμένοι οι θάνατοι από κορωνοϊό

Ο αριθμός των θανάτων συνεχίζει να καταγράφει πτωτική τάση, ενώ ο αριθμός των εισαγωγών σε νοσοκομεία εμφανίζει μία σχετική στασιμότητα. Συγκεκριμένα:

Από 7 μέχρι και 13 Ιουλίου ο ημερήσιος μέσος όρος θανάτων είναι 1,7, μειωμένος κατά 45% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Το τελευταίο 24ωρο τρία άτομα έχασαν τη ζωή τους, ενώ το σύνολο των νεκρών στο Βέλγιο από την αρχή της κρίσης είναι 9.795.

Κυριακίδου: «Δεν είναι τώρα η ώρα για να χαλαρώσουμε τα μέτρα»

Τραγική πρωτιά συνεχίζει να έχει η Αμβέρσα με 226 νέα κρούσματα από 7 μέχρι και 13 Ιουλίου (142 τις προηγούμενες 7 ημέρες)

Σε ό,τι αφορά, τέλος, τις εισαγωγές στα νοσοκομεία, στο διάστημα από 10 μέχρι και 16 Ιουλίου ο ημερήσιος μέσος όρος είναι 10. Στη χώρα έγιναν χθες συνολικά 12 νέες εισαγωγές.

Προ των πυλών το δεύτερο κύμα σύμφωνα με τους ιολόγους

Ο ιολόγος Marc Van Ranst προειδοποίησε σήμερα ότι ένα δεύτερο κύμα πανδημίας κορωνοϊού απειλεί το Βέλγιο, λόγω των αυξημένων νέων κρουσμάτων, που θα μπορούσαν να προκαλέσουν αύξηση και των εισαγωγών στα νοσοκομεία της χώρας, στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στο ραδιόφωνο του VRT.

«Αντιμέτωποι με αυτούς του αριθμούς, πρέπει να ειπωθεί ότι είμαστε στην αρχή ενός δεύτερου κύματος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ιολόγος.

Όσον αφορά τον ρυθμό αναπαραγωγής του ιού Rt, βρίσκεται και πάλι ξανά στο 1, μετά τις 4 Απριλίου που ήταν στο 1,06. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top