Ιταλία: «Μπλόκο» σε ταξιδιώτες από Σερβία, Κόσοβο, Μαυροβούνιο

Σκοπός είναι να εμποδίσουν την εισαγωγή κρουσμάτων κορωνοϊού

Στο χορό των απαγορεύσεων ξαναμπαίνει από σήμερα η Ιταλία. Δεν θα επιτρέπει την είσοδο στην επικράτειά της ταξιδιωτών από τη Σερβία, το Κόσοβο και το Μαυροβούνιο, για να εμποδίσει την εισαγωγή κρουσμάτων κορωνοϊού.

Κορωνοϊός: Παράταση της έκτακτης ανάγκης μέχρι τέλους του έτους στην Ιταλία

«Όποιος ήταν στα εδάφη αυτά τις τελευταίες 14 ημέρες απαγορεύεται να εισέλθει στην Ιταλία και να διέλθει απ' αυτή. Στον κόσμο, η επιδημία βρίσκεται στην πιο σκληρή φάση της. Πρέπει να επιδείξουμε τη μέγιστη προσοχή για να υπερασπιστούμε την πρόοδο που έχουμε σημειώσει μέχρι τώρα», ανέφερε σε δήλωσή του ο υπ. Υγείας, Ρομπέρτο Σπεράντσα.

Την περασμένη εβδομάδα η Ιταλία είχε ήδη απαγορεύσει την είσοδο σε ταξιδιώτες από 13 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Βραζιλία. Σημειώνεται ότι η Ιταλία θρηνεί για τον χαμό 34.997 από την πανδημία του νέου κορωνοϊού.

Κορωνοϊός: Να ληφθούν περιορισμοί στις αφίξεις εκτός Ε.Ε ζητά η Ιταλία

Τεστ για το προσωπικό και μάσκες για τους μαθητές 

Την ίδια ώρα, ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς, η οποία έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 15 Σεπτεμβρίου, οι αρμόδιες αρχές στην Ιταλία, ετοιμάζονται να πραγματοποιήσουν τεστ στο σύνολο του προσωπικού των σχολείων της χώρας και να προμηθεύσουν με μάσκες τους διδάσκοντες και τους μαθητές.
«Η επαναλειτουργία των σχολείων υπό συνθήκες ασφαλείας είναι η πρώτη μεγάλη κίνηση για την ανάκαμψη της χώρας μας», δήλωσε ο Ντομένικο Αρκούρι, επίτροπος αρμόδιος για την διαχείριση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που προέκυψε λόγω του νέου κορονοϊού.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top