Κίνα: Πάνω από 140 νεκροί και αγνοούμενοι από τα ακραία καιρικά φαινόμενα

Απειλείται και η Ουχάν

Χάος επικρατεί στην Κίνα εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων / Reuters

Ο συναγερμός για πλημμύρες παραμένει σε ισχύ στην κεντρική και ανατολική Κίνα, όπου τα ακραία καιρικά φαινόμενα έχουν προκαλέσει 140 νεκρούς ή αγνοούμενους, ενώ απειλούν και τη μητρόπολη της Ουχάν, όπου ο κορωνοϊός εμφανίστηκε τον Δεκέμβριο.

Η πόλη των 11 εκατομμυρίων κατοίκων είναι μεταξύ των περιοχών οι αρχές των οποίων παρακολουθούν με ανησυχία την άνοδο της στάθμης των υδάτων του ποταμού Γιανγκτσέ, που έχουν ανέλθει στο τρίτο υψηλότερο επίπεδο της ιστορίας στην Ουχάν.

Οι καταρρακτώδεις βροχές που σαρώνουν την περιοχή από τον Ιούνιο έχουν ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν τεράστιες εκτάσεις στο νότιο τμήμα της χώρας. Η κυβέρνηση κάνει λόγο για έναν απολογισμό, έως σήμερα, 141 νεκρών ή αγνοούμενων, 28.000 κατεστραμμένων κτιρίων και σχεδόν 38 εκατομμυρίων πληγέντων σε διάφορους βαθμούς.

Σε βίντεο που προβλήθηκαν στα μέσα μαζικής ενημέρωσης αυτό το Σαββατοκύριακο καταγράφονται συνταρακτικές σκηνές, με πολλά χωριά και πόλεις να έχουν πλημμυρίσει, σπίτια να έχουν χαθεί σχεδόν ολόκληρα κάτω από τα λασπόνερα με τις στέγες τους μονάχα να διακρίνονται και διασώστες να απομακρύνουν άνδρες, γυναίκες και παιδιά με σωσίβιες λέμβους.

Σημάδι της ολοένα και μεγαλύτερης ανησυχίας, το γεγονός ότι ο πρόεδρος Σι απηύθυνε την Κυριακή έκκληση στις τοπικές Αρχές και στον στρατό να κινητοποιηθούν για τη διάσωση των πληγέντων πληθυσμών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top