Στην πορτοκαλί λίστα του Βελγίου Κύπρος και Ελλάδα

Έλεγχος και καραντίνα στους τουρίστες που θα επιστρέφουν από εκεί

Απολύμανση ασθενοφόρου για ασθενείς με κορωνοϊό στο Βέλγιο / Reuters

Στη λεγόμενη πορτοκαλί λίστα του Βελγίου βρίσκονται Κύπρος και Ελλάδα σχετικά με τους περιορισμούς των ταξιδιών, κάτι που προϋποθέτει «καραντίνα» 14 ημερών κατά την επιστροφή από τις διακοπές, όσων μεταβούν στις εν λόγω χώρες το επόμενο διάστημα. 

Τουρκία: Η Άγκυρα στοχοποιεί τα νησιά του Αιγαίου

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ομοσπονδιακού Υπουργείου Εξωτερικών, στην πορτοκαλί λίστα βρίσκονται πόλεις, δήμοι, περιφέρειες, περιοχές ή χώρες για τις οποίες παρατηρείται υψηλός κίνδυνος για την υγεία. Για αυτές τις περιοχές, το Βέλγιο προτείνει στους πολίτες του να μην ταξιδέψουν. Οι ταξιδιώτες που, ωστόσο, επιστρέφουν από αυτές τις περιοχές θα κληθούν να υποβληθούν σε έλεγχο και σε καραντίνα. Οι πορτοκαλί χώρες είναι οι: Κύπρος, Δανία, Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισλανδία, Πορτογαλία και Ισπανία.

Στην κόκκινη κατηγορία το Βέλγιο εκδίδει επίσημη απαγόρευση ταξιδιού. Οι ταξιδιώτες που επιστρέφουν από αυτές τις περιοχές θα αντιμετωπίζονται ως «επαφές υψηλού κινδύνου», κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να υποβληθούν σε έλεγχο και σε καραντίνα. Στην κόκκινη λίστα βρίσκονται: Φινλανδία, Ιρλανδία, Μάλτα και Νορβηγία.

Τέλος, στην πράσινη ζώνη χωρών, για τις οποίες δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος ή χαμηλός κίνδυνος για την υγεία, δε θα εκδίδεται συγκεκριμένος περιορισμός και βρίσκονται οι: Αυστρία, Γαλλία, Γερμανία, Ουγγαρία, Ιταλία, Λουξεμβούργο, Λετονία, Κροατία, Κάτω Χώρες, Πολωνία, Ρουμανία, Σλοβακία, Σουηδία, Ελβετία, Λιχτενστάιν, Λιθουανία, Εσθονία, Βουλγαρία, Τσεχία και Σλοβενία.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top