Τουρκικά ΜΜΕ: «Το νησί είναι δικό μας και βρίσκεται υπό κατοχή των Ελλήνων»

Νέα πρόκληση με αφορμή την επίσκεψη Σακελλαροπούλου στο Αγαθονήσι

Δείτε στο βίντεο της δηλώσεις της Προέδρου της Δημοκρατίας από το Αγαθονήσι.

Νέα τουρκική πρόκληση πυροδότησε η επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου στο Αγαθονήσι τη Δευτέρα, με ορισμένα τουρκικά ΜΜΕ να αναφέρουν ότι το νησί ανήκει στην Τουρκία.

Σακελλαροπούλου: Δε δεχόμαστε αμφισβήτηση εθνικών συνόρων

Χαρακτηριστικά, το sozcu.com αναφέρει ότι «Η Πρόεδρος της Ελλάδας στην Τουρκία» και να συνεχίζει λέγοντας «Η Σακελλαροπούλου έφτασε στο Αγαθονήσι, που είναι τουρκικό έδαφος, με ελικόπτερο».

Μάλιστα το συγκεκριμένο άρθρο της τουρκικής ιστοσελίδας σημειώνει ότι «το νησί βρίσκεται υπό κατοχή της Ελλάδας για 16χρόνια και εξυπηρετεί εκατοντάδες ένοπλους Έλληνες στρατιώτες στις ελληνικές χερσαίες, θαλάσσιες και αεροπορικές βάσεις που βρίσκονται στο νησί».

Και το yenisafak.com, όμως, έχει ως τίτλο: «Η Πρόεδρος της Ελλάδας επισκέφτηκε το Αγαθονήσι και χρησιμοποίησε προκλητικές εκφράσεις: "Θα το προστατεύσουμε"», παρουσιάζοντας το νησί ως τουρκικό και ότι βρίσκεται υπό κατοχή της Ελλάδας.

Σακελλαροπούλου: Δε δεχόμαστε αμφισβήτηση εθνικών συνόρων

Από την πλευρά της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας από το Αγαθονήσι τόνισε ότι η χώρα δε θα δεχθεί αμφισβήτηση των εθνικών συνόρων.

«Η Ελλάδα επιδιώκει διαχρονικά σχέσεις καλής γειτονίας και συνεργασίας με την Τουρκία και επενδύει στην ειρηνική συνύπαρξη και τη συνεργασία των δύο λαών. Δεν είναι διατεθειμένη, όμως, να απεμπολήσει κυριαρχικά της δικαιώματα ή να αποδεχθεί αμφισβητήσεις εθνικών εδαφών», υπογράμμισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στο Αγαθονήσι.

Επίσης σημείωσε ότι «η διασφάλιση της ειρήνης, της ασφάλειας και της σταθερότητας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και στην Ανατολική Μεσόγειο αποτελεί βασικό πυλώνα της εθνικής μας στρατηγικής».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top