Κορωνοϊός: Ο ιός αφήνει βλάβες στον ασθενή ακόμη και μετά την ανάρρωσή του

Τι έδειξε έρευνα ισραηλινού καναλιού

κορωνοϊός

Καθώς οι ασθενείς αναρρώνουν από τον κορωνοϊό, οι γιατροί ανακαλύπτουν ότι ο Covid-19 αφήνει κάποια μορφή μακροχρόνιας βλάβης στον ασθενή, ακόμα και σε εκείνον που έχει ήπια συμπτώματα. 

Οι ασθενείς πάσχουν από πόνους που στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν, απώλεια μνήμης, αλλαγές στην προσωπικότητά τους, ψυχολογικά προβλήματα και ακραία κόπωση, μαζί με πνεύμονες που δε θα επουλωθούν, ακόμη και μήνες μετά την έξοδο από το νοσοκομείο, σύμφωνα με έρευνα του καναλιού «TV 12» του Ισραήλ.

Κορωνοϊός: Ρεκόρ κρουσμάτων σε παγκόσμιο επίπεδο

Το Ισραήλ κατέγραψε πάνω από 20.000 περιπτώσεις κορωνοϊού, με περίπου 300 θανάτους. Περισσότεροι από 15.500 ασθενείς που επιβεβαιώθηκαν με τη νόσο έχουν ανακάμψει στη συνέχεια, αλλά η τηλεοπτική έκθεση υπογράμμισε ότι πολλές περιπτώσεις ασθενών που ανέρρωσαν, πάσχουν από μια σειρά από σημαντικές βλάβες που προκλήθηκαν εξαιτίας του ιού

Παράδειγμα αποτελεί η περίπτωση του 24χρονου Afik Suissa, ενός απο τους νεότερους ασθενείς με κορωνοϊό στη χώρα που νισηλεύτηκαν κατά τα τέλη Μαρτίου. Ήταν πρόσφατα στις ΗΠΑ με δύο φίλους, περιοδεύοντας στο Μαϊάμι και στη συνέχεια στο Λας Βέγκας. 

Οι τρεις επέστρεψαν στη χώρα και ο Suissa μπήκε αμέσως σε καραντίνα στο σπίτι σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου Υγείας. Αλλά ανέπτυξε γρήγορα έναν πυρετό που επιδεινώθηκε και νοσηλεύτηκε. Μέσα σε λίγες μέρες η κατάστασή του είχε επιδεινωθεί τόσο πολύ που χρειάστηκε αναπνευστήρα, ο οποίος απαιτούσε καταστολή και εισαγωγή αναπνευστικού σωλήνα.

Γερμανία: Ανησυχητική η αύξηση του ρυθμού μετάδοσης του κορωνοϊού

Τελικά ανέρρωσε και πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο τον περασμένο μήνα. Έκτοτε έχει αναπτύξει διάφορα προβλήματα, συμπεριλαμβανομένων των φανταστικών πόνων στο ένα πόδι που απαιτούν να υποβληθεί σε φυσιοθεραπεία.

«Το νεύρο στο πόδι μου στέλνει μηνύματα πόνου στον εγκέφαλο», είπε σε τηλεοπτική εκπομπή την Παρασκευή το βράδυ. «Αισθάνομαι ότι υπάρχει μια πληγή εκεί», είπε, παρόλο που δεν υπάρχει διακριτός τραυματισμός. Έχει επίσης μια αλλοιωμένη αίσθηση γεύσης.

Ο 24χρονος, που ήταν υγιής παίκτης μπάσκετ, τώρα έχει υψηλή αρτηριακή πίεση και παλμό, και έχει αραιωτικά αίματος που ίσως χρειαστεί να πάρει ολόκληρη τη ζωή του.

 

Πιστεύει επίσης ότι είχε αλλάξει η προσωπικότητά του. «Έχω λιγότερη υπομονή με τους ανθρώπους», είπε, προσθέτοντας ότι τώρα συχνά αναστατώνεται για ασήμαντα πράγματα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top