Τουρκία: Οι αρχές διέταξαν τη σύλληψη 414 υπόπτων «γκιουλενιστών»

Μαζικές συλλήψεις σε Σμύρνη και Κωνσταντινούπολη

Αστυνομία Τουρκίας

Οι τουρκικές αρχές διέταξαν τη σύλληψη 414 ανθρώπων, κυρίως μελών του στρατιωτικού προσωπικού των ενόπλων δυνάμεων, για φερόμενες διασυνδέσεις με το δίκτυο του Φετουλάχ Γκιουλέν, το οποίο η Άγκυρα κατηγορεί ότι ενορχήστρωσε το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016. 

Όπως μετέδωσαν σήμερα Τρίτη τα τουρκικά κρατικά ΜΜΕ, οι αρχές διεξάγουν μια συστηματική εκστρατεία καταστολής των φερόμενων ως οπαδών του αυτοεξόριστου στις ΗΠΑ ιμάμη μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα, κατά το οποίο είχαν χάσει τη ζωή τους 250 άνθρωποι.

Οργανωμένη επιχείρηση στη Σμύρνη – Συνελήφθησαν 160 ύποπτοι

Μια επιχείρηση της αστυνομίας για τη σύλληψη 191 υπόπτων συντονίστηκε από τη Σμύρνη, στο δυτικό τμήμα της χώρας και στο στόχαστρό της τέθηκαν άνθρωποι από 22 επαρχίες, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu. Σύμφωνα με το πρακτορείο, η αστυνομία έχει ήδη συλλάβει 160 από τους υπόπτους.

Συλλήψεις και στην Κωνσταντινούπολη

Σε μια ξεχωριστή εξέλιξη, εισαγγελέας της Κωνσταντινούπολης διέταξε τη σύλληψη 158 ανθρώπων, περιλαμβανομένων μελών του στρατιωτικού προσωπικού των ενόπλων δυνάμεων, γιατρών και εκπαιδευτικών, από τους οποίους έχουν συλληφθεί μέχρι τώρα οι 86, ανέφερε το Anadolu.

Το Anadolu ανέφερε πως εντάλματα σύλληψης εκδόθηκαν σε βάρος 32 ανθρώπων στο πλαίσιο άλλης επιχείρησης με στόχο μέλη της πολεμικής αεροπορίας που φέρεται να είχαν διασυνδέσεις.

Οι τουρκικές αρχές αναζητούν επίσης 33 ανθρώπους από τις δυνάμεις της χωροφυλακής και άλλους, ανέφερε το πρακτορείο.

Σε μια ξεχωριστή επιχείρηση, στη νοτιοανατολική πόλη Ντιγιάρμπακιρ, η αστυνομία συνέλαβε 16 μέλη των ενόπλων δυνάμεων στη διάρκεια του σαββατοκύριακου, δήλωσαν πηγές ασφαλείας.

Σήμερα τοπικό δικαστήριο προφυλάκισε έξι από αυτούς εν αναμονή της δίκης τους, ενώ άφησε ελεύθερους άλλους δέκα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top