Ιταλία: 18χρονος έκανε μεταμόσχευση πνευμόνων που «κάηκαν» λόγω κορωνοϊού

Ήταν απόλυτα υγιής πριν μολυνθεί

Δείτε στο βίντεο του Reuters (13-04) την κατάσταση που επικρατούσε στα νοσοκομεία της Ιταλίας εξαιτίας των αυξημένων περιστατικών κρουσμάτων λόγω κορωνοϊού.

Ένας 18χρονος στην Ιταλία υπεβλήθη σε επιτυχημένη μεταμόσχευση πνευμόνων, καθώς ο κορωνοϊός φαίνεται ότι «έκαψε» τους πνεύμονές του.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ANSA, η επέμβαση έγινε πριν από 10 ημέρες. Ο 18χρονος μολύνθηκε σοβαρά από τον Covid-19, προκαλώντας του ιδιαίτερα προβλήματα στο αναπνευστικό σύστημα, παρόλο που πριν μολυνθεί ήταν απόλυτα υγιής. 

Τελικά κατάφερε να επιζήσει αλλά, όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ο ιός σχεδόν «έκαψε» τους πνεύμονές του και η αναπνοή του, μέχρι πριν από λίγες ημέρες, υποστηριζόταν μηχανικά.

Πριν από δύο εβδομάδες οι Ιταλοί γιατροί κατάφεραν να βρουν συμβατό δότη και προχώρησαν στην αναγκαία μεταμόσχευση. Η μετεγχειρητική πορεία του νέου, μέχρι αυτή την στιγμή, εξελίσσεται ομαλά και οι επιστήμονες του Μιλάνου υπογραμμίζουν ότι πρόκειται για μια από τις πρώτες επιτυχημένες προσπάθειες αυτού του είδους, σε όλη την Ευρώπη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εγχείρηση μεταμόσχευσης πνευμόνων έχει επιχειρηθεί ελάχιστες φορές στο παρελθόν στην Κίνα, ενώ μια ακόμη τέτοια επέμβαση πραγματοποιήθηκε στη Βιέννη.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top