Κορωνοϊός: Αμερικανίδα στρατιωτικός μετέφερε τον ιό στην Κίνα;

Νέα θεωρία συνωμοσίας αναστατώνει για την «ασθενή 0»

Σταματημό δεν έχουν οι αλληλοκατηγορίες μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ σχετικά με τη «δημιουργία» και την εξάπλωση του κορωνοϊού. Μάλιστα, σύμφωνα με τελευταία «θεωρία συνωμοσίας», τον Covid-19 φαίνεται να έφερε στην Κίνα μια Αμερικανίδα στρατιωτικός, η Μάχια Μπενάσι. Η ίδια αρνείται τα πάντα, ενώ ο Τραμπ αντεπιτίθεται, λέγοντας πως θα επιβάλλει κυρώσεις στο Πεκίνο.

Επικεφαλής εργαστηρίου της Ουχάν: «Ο κορωνοϊός δεν προήλθε από μας»

Η Μάχια Μπενάσι και ο άντρας της είναι στο επίκεντρο μιας περίπλοκης θεωρίας συνωμοσίας που κυκλοφόρησε ο συνωμοσιολόγος Τζορτζ Γουέμπ.

Σύμφωνα με τον συνωμοσιολόγο, η Μάχια Μπενάσι μετέφερε τον ιό στην Κίνα κατά τη διάρκεια ενός διαγωνισμού ποδηλασίας. Η Μάχια είναι έφεδρος στον αμερικανικό στρατό και τον περασμένο Οκτώβριο διαγωνίσθηκε σε παγκόσμιους στρατιωτικούς αγώνες στη Ουχάν της Κίνας. Έξι μήνες μετά, σχόλια σε βίντεο youtube για τη Μπενάσι έγιναν εφιάλτης. 

Ο Τραμπ ετοιμάζει αγωγή μαμούθ κατά της Κίνας για τη μετάδοση του κορωνοϊού

Η θεωρία συνωμοσίας έφτασε ως την Κίνα, ενώ όπως αναφέρει ο συνωμοσιολόγος, κάποιος του είπε ότι εργάζεται στο Fort Belvoir Community Hospital και βγήκε θετική στον κορωνοϊό.

Τα δημοσιεύματα αυτά φαίνεται να έχουν ενοχλήσει αρκετά την Αμερικανίδα στρατιωτικό.

Ο Τραμπ θέλει αποζημίωση από την Κίνα

Στον αντίποδα κι ενώ οι νεκροί αυξάνονται διαρκώς, ο Τραμπ θεωρεί την Κίνα πηγή του κακού και θέλει αποζημίωση για τον κορωνοϊό.

«Δεν είμαστε ευχαριστημένοι με την Κίνα. Ο κορωνοϊός θα μπορούσε να είχε σταματήσει στην πηγή της, θα μπορούσε να έχει σταματήσει γρήγορα και δε θα είχε εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο… Δεν έχουμε ακόμη καταλήξει στο οριστικό ποσό, αλλά πρόκειται για παγκόσμια ζημιά», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, με τη Μάρα Ζαχαρέα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top