Βρετανία: Δεν υπολογίζουν στα θύματα του κορωνοϊού τους ηλικιωμένους

Δριμεία κριτική γιατί υπολογίζονται μόνο όσοι πεθαίνουν στα νοσοκομεία

Βρετανία νοσοκομείο

Πολλοί ηλικιωμένοι στη Βρετανία που έχασαν τη ζωή τους από κορωνοϊό δε συγκαταλέγονται στον απολογισμό των νεκρών στη χώρα από τον ιό. 

ΠΟΥ: Δέκα φορές πιο θανατηφόρος ο κορωνοϊός από τον ιό Η1Ν1

Έντονη κριτική έχει ασκηθεί για το γεγονός ότι στους νεκρούς από την πανδημία κορωνοϊού υπολογίζονται μόνο όσοι αφήνουν τη ζωή τους στα νοσοκομεία της χώρας και όχι όσοι πεθαίνουν στα σπίτια τους ή στα γηροκομεία. 

Η υπουργός Εργασίας, Therese Coffey δήλωσε στο BBC ότι ο ημερήσιος αριθμός των θυμάτων βασίζεται μόνο στους θανάτους που καταγράφονται στα νοσοκομεία γιατί είναι ακριβής και γρήγορος. 

Την ίδια ώρα οι επιστήμονες θα ξεκινήσουν να εξετάζουν την άρση των περιοριστικών μέτρων.

Κορωνοϊός: Πάνω από 2 εκατ. τα κρούσματα σε όλο τον πλανήτη

Η τελικά εκτίμηση θα δοθεί στην κυβέρνηση, όμως κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως είναι απίθανο να χαλαρώσουν προς το παρόν τα μέτρα. 

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της Βρετανίας, μέχρι τις 3 Απριλίου συνολικά 406 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από κορωνοϊό εκτός νοσοκομείων σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο. 

Σωματεία και σύλλογοι έχουν ζητήσει από τον υπουργό Υγείας, Matt Hancock να προχωρήσει στη λήψη μέτρων στήριξης της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των πολιτών εν μέσω της πανδημίας. 

Ζητούν επίσης ημερήσια ενημέρωση για τον αριθμό των θανάτων στο σύστημα περίθαλψης. 

Η κυβέρνηση επιβεβαίωσε πως κρούσματα κορωνοϊού έχουν καταγραφεί σε περισσότερα από 2.000 γηροκομεία στην Αγγλία, χωρίς όμως να αναφέρουν τον αριθμό των νεκρών. 

Περίπου 410.000 ηλικιωμένοι φιλοξενούνται στους 11.300 οίκους ευγηρίας. Πάντως η επιτροπή εποπτείας των οίκων ευγηρίας ανακοίνωσε πως θα ξεκινήσει να καταγράφει τους θανάτους στις δομές φροντίδας ηλικιωμένων, ζητώντας από τους διευθυντές τους να τους παρέχουν καθημερινά με τα στοιχεία των θανάτων και των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top