Τζόνσον: «Μαζί θα νικήσουμε τον κορωνοϊό» - Πάνω από 10.000 οι θάνατοι

Καλύτερη εικόνα στην Ιταλία – Μειώθηκαν τα κρούσματα και οι νεκροί

Μετά το εξιτήριο του από το νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν με κορωνοϊό, ο Μπόρις Τζόνσον με βιντεοσκοπημένο του μήνυμα προς τους Βρετανούς, έστειλε μήνυμα ελπίδας.

Ο Βρετανός Πρωθυπουργός τους διαβεβαίωσε πως η χώρα «θα νικήσει τον κορωνοϊό» και ευχαρίστησε το προσωπικό των υπηρεσιών υγείας που «του έσωσε τη ζωή» αλλά και τους πολίτες που τηρούν τα μέτρα.

Οι πρώτες εικόνες του Τζόνσον μετά τη μάχη με τον κορωνοϊό. Φωτογραφία: Associated Press

«Έφυγα σήμερα από το νοσοκομείο μετά από μία εβδομάδα, κατά την οποία το Εθνικό Σύστημα Υγείας μου έσωσε τη ζωή, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για αυτό», είπε ο 55χρονος πρωθυπουργός, που φορούσε κοστούμι και γραβάτα αλλά έδειχνε καταπονημένος. «Θα νικήσουμε τον κορωνοϊό και θα τον νικήσουμε μαζί», πρόσθεσε.

Μπόρις Τζόνσον: Eξιτήριο από το νοσοκομείο μετά τη νοσηλεία για κορωνοϊό

Eμφανώς ταλαιπωρημένος ο Βρετανός Πρωθυπουργός μετά τη νοσηλεία του στην Εντατική. Φωτογραφία: Associated Press

Μετά την περιπέτειά του, ο 55χρονος Τζόνσον αναρρώνει στην επίσημη κατοικία του στο Τσέκερς και δεν υπάρχει κάποια εισήγηση για το πόσο θα κρατήσει η ανάρρωσή του. «Αυτή θα είναι μια απόφαση που θα πάρουν οι γιατροί του μαζί με τον ίδιο. Η κυβέρνηση λειτουργεί αποτελεσματικά με βάση τη στρατηγική που χάραξε εκείνος» δήλωσε ο Βρετανός Υπουργός Υγείας, Ματ Χάνκοκ.

Βρετανία: Ξεπέρασαν τους 10.000 οι νεκροί

Ο αριθμός των νεκρών από την Covid-19 αυξήθηκε στους 10.612, καθώς άλλοι 737 άνθρωποι προστέθηκαν στον μακρύ κατάλογο εκείνων που έχασαν τη ζωή τους από την πανδημία, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ χαρακτήρισε «ζοφερή» τη σημερινή ημέρα, καθώς η χώρα μπήκε στη λίστα εκείνων όπου οι θάνατοι ξεπέρασαν τους 10.000. Σημείωσε όμως ότι η τήρηση της κοινωνικής αποστασιοποίησης φαίνεται ότι κάνει τη διαφορά, σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο.

«Μην υποκύψετε στον φόβο» το μήνυμα του Πάπα στην Ανάσταση των Καθολικών

Ο Μπόρις Τζόνσον έστειλε βιντεοσκοπημένο μήνυμα στους Βρετανούς μετά το εξιτήριό του. Φωτογραφία: Associated Press

Σύμφωνα με τον υπουργό, το Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) δεν έχει κορεστεί από την πανδημία και αυτή τη στιγμή διαθέτει 2.295 διαθέσιμες κλίνες σε μονάδες εντατικής θεραπείας. «Στην αρχή αυτής της κρίσης, ο κόσμος έλεγε ότι το NHS θα καταβληθεί. Και είδαμε αυτόν τον κίνδυνο αλλού, όχι όμως και εδώ», πρόσθεσε. Όπως είπε, αυτή τη στιγμή οι βρετανικές υγειονομικές υπηρεσίες διαθέτουν 9.775 αναπνευστήρες και τις προηγούμενες ημέρες μοιράστηκαν 121.000 προστατευτικές στολές, ενώ ταυτόχρονα πάνω από 5.000 πρώην εργαζόμενοι στο NHS επέστρεψαν για να δώσουν τη μάχη στην πρώτη γραμμή. Επιπλέον, έχουν ελεγχθεί για τον νέο κορονοϊό 42.812 εργαζόμενοι στο NHS και στις υπηρεσίες πρόνοιας, καθώς και τα μέλη των οικογενειών τους.

 Κορωνοϊός: Πάνω από 108. 000 θύματα σε όλον τον κόσμο!

Η πρώτη εικόνα του Τζόνσον μετά το εξιτήριο από το νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν με κορωνοϊό. Φωτογραφία: Associated Press

Iταλία: Μείωση των κρουσμάτων και ουσιαστικός περιορισμός του αριθμού των νεκρών

Ο ρυθμός μετάδοσης του ιού παρουσιάζει μείωση σε σχέση με χθες, ενώ ο αριθμός των θανάτων είναι ο χαμηλότερος από τις 19 Μαρτίου. Οι εισαγωγές στη μονάδα εντατικής θεραπείας (για ένατη συνεχή ημέρα), όπως και στα νοσοκομεία, συνεχίζουν να περιορίζονται. Οι δε θεραπευμένοι, σήμερα, μειώνονται στους 1677. Πρόκειται, στην πλειοψηφία τους, για ελπιδοφόρα μηνύματα, τα οποία δεν επιτρέπουν, όμως, να περιοριστεί η κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, έχασαν την ζωή τους 431 ασθενείς και καταγράφηκαν 4.092  νέα κρούσματα. 1677  ασθενείς έγιναν αρνητικοί στον ιό.

Στις ΜΕΘ βρίσκονται 3.343 ασθενείς και, συνολικά, 27.847 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Για 71.063  έχει αποφασιστεί ο κατ΄οίκον περιορισμός.

Στη Λομβαρδία τα συνολικά περιστατικά είναι 59.052 και οι νεκροί 10.621. Στην Εμίλια Ρομάνια τα κρούσματα είναι 20.098 με τους νεκρούς να έχουν φτάσει τους 2.564. Στην περιφέρεια Βένετο, οι θετικοί στον ιό είναι 14.077, με 856 νεκρούς.

Νέα Υόρκη: Δε θα ξανανοίξουν τα σχολεία έως και το τέλος του σχολικού έτους

Γαλλία: 14,933 θάνατοι λόγω κορωνοϊού

Η πανδημία του Covid-19 «συνεχίζεται δυναμικά» και έχει οδηγήσει στον θάνατο 14.393 ανθρώπους στη Γαλλία, ανακοίνωσε σήμερα η Γενική Διεύθυνση Υγείας της χώρας.

Τις τελευταίες 24 ώρες αναφέρθηκαν συνολικά 561 θάνατοι, εκ των οποίων οι 315 σε νοσοκομεία, αριθμός σημαντικά μειωμένος σε σύγκριση με τους 605 της περασμένης Δευτέρας. Είναι επίσης ο μικρότερος αριθμός θανάτων σε νοσοκομεία μέσα σε μία ημέρα από τις 29 Μαρτίου.

Για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα, παρατηρείται επίσης μείωση του αριθμού των ασθενών που νοσηλεύονται στην εντατική. Σήμερα είναι 6.845, δηλαδή 35 λιγότεροι, «μια πολύ ελαφρά μείωση», όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων από τα νοσοκομεία ανέρχεται στα 95.403 ενώ στους οίκους ευγηρίας και άλλα κοινωνικά και νοσηλευτικά ιδρύματα υπάρχουν 37.188 επιβεβαιωμένα ή ύποπτα κρούσματα.

Παραιτήθηκε ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας μετά το χάος του lockdown

Αυστρία: Για πρώτη φορά όσοι θεραπεύτηκαν είναι περισσότεροι απ΄όσους νοσούν

Για πρώτη φορά  από την καταγραφή του πρώτου  επιβεβαιωμένου κρούσματος  κορωνοϊού στην Αυστρία, ο αριθμός των αποθεραπευθέντων ανθρώπων, έως σήμερα, Κυριακή του Πάσχα των Καθολικών, υπερβαίνει τον αριθμό εκείνων που νοσούν. 

Όπως ανακοίνωσε σήμερα το  αυστριακό υπουργείο Υγείας, ο συνολικός αριθμός των έως τώρα επιβεβαιωμένων κρουσμάτων  ανέρχεται σε 13.945, από αυτά τα 6.987 αφορούν ανθρώπους που έχουν ήδη αποθεραπευθεί  και οι οποίοι, για πρώτη φορά,  είναι περισσότεροι από τους 6.608, οι οποίοι νοσούν, ενώ συνολικά 350 άνθρωποι έχουν χάσει  μέχρι σήμερα τη ζωή τους. 

Από τους 6.608 νοσούντες, λιγότεροι από 1.000  νοσηλεύονται σε νοσοκομείο, και 243  από αυτούς, σχεδόν ένας στους τέσσερις, βρίσκονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, με τον κρίσιμο αυτό αριθμό να παραμένει σταθερός και το γεγονός να θεωρείται σημαντικό, καθώς, στη βάση των έως τώρα  εμπειριών, είναι ιδιαίτερα μακρύς ο χρόνος θεραπείας των θετικών στον  SARS-CoV-2 . 

Τα περισσότερα από τα έως σήμερα, συνολικά 13.945, καταγραφέντα κρούσματα του κορωνοϊου υπήρξαν στο ομόσπονδο κρατίδιο του Τιρόλου, συγκεκριμένα 3.324, και ακολουθούν τα ομόσπονδα κρατίδια της Κάτω Αυστρίας με 2.284, της Άνω Αυστρίας με 2.118 και της Βιέννης με 2.029, ενώ τους περισσότερους θανάτους, 76, είχε το κρατίδιο της Στυρίας και οι περισσότεροι αποθεραπευμένοι , 1.901,βρίσκονται στο Τιρόλο.  

Ο αριθμός των διενεργηθέντων, έως σήμερα,  διαγνωστικών τεστ για τον νέο κορονοϊό ανέρχεται σε 144.877, 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top