Δραματική η κατάσταση στις ΗΠΑ: Σχεδόν 2.000 νεκροί για δεύτερη μέρα

Ραγδαία η αύξηση των θυμάτων από κορωνοϊό

Σχεδόν 2.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις ΗΠΑ από κορωνοϊό για δεύτερη συνεχόμενη μέρα, σύμφωνα με τα στοιχεία του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς έως χθες Τετάρτη στις 20:30 τοπική ώρα (03:30 ώρα Ελλάδος). 

Κορωνοϊός: Αποσωληνώθηκαν άλλοι τρεις ασθενείς από ΜΕΘ στο ΑΧΕΠΑ

Πρόκειται, για ακόμη μια φορά, για τον χειρότερο ημερήσιο απολογισμό θυμάτων σε οποιαδήποτε χώρα στον πλανήτη αφότου ξέσπασε η πανδημία.

Το νέο θλιβερό ρεκόρ (+1.973 θάνατοι), ελαφρά υψηλότερο από αυτό της προηγουμένης (1.939), αυξάνει σε 14.695 τον συνολικό αριθμό των θυμάτων από Covid-19 στις ΗΠΑ. Οι θάνατοι ξεπέρασαν αυτούς την Ισπανία (14.555), πάντως ακόμα η χώρα θρηνεί λιγότερα θύματα από την Ιταλία (17.669).

Μάχη απέναντι στον κορωνοϊό δίνει 28χρονος Έλληνας γιατρός στην Ισπανία

Στις ΗΠΑ εξάλλου καταγράφεται σχεδόν το ένα τέταρτο των επισήμως επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης στον κόσμο, 429.052 συνολικά, σύμφωνα με το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς, η βάση δεδομένων του οποίου ανανεώνεται συνεχώς.

Από τα μέσα της περασμένης εβδομάδα, στις ΗΠΑ καταγράφονται καθημερινά πάνω από 1.000 νέοι θάνατοι, παρά τα μέτρα περιορισμού του πληθυσμού που τίθενται προοδευτικά σε ισχύ στη μια πολιτεία πίσω από την άλλη.

Κορωνοϊός: Νέα δραματική αύξηση των θυμάτων στη Βρετανία - 938 σε ένα 24ωρο

Η πολιτεία της Νέας Υόρκης αποτελεί μακράν τη μεγαλύτερη εστία της πανδημίας στην αμερικανική επικράτεια, με 6.268 νεκρούς.

Κατέγραψε μάλιστα νέα αύξηση-ρεκόρ το τελευταίο 24ωρο (+779), αλλά η κατάσταση σε αυτήν μοιάζει να εξομαλύνεται, όπως δήλωσε καθησυχαστικά ο κυβερνήτης της Άντριου Κουόμο, υπογραμμίζοντας όμως ταυτόχρονα πως δεν έχει σε καμία περίπτωση «ξεπεραστεί» η κρίση.

Σταθερή η κλινική εικόνα του Μπόρις Τζόνσον- Ανταποκρίνεται στη θεραπεία

Ο Λευκός Οίκος προέβλεψε την περασμένη εβδομάδα ότι η ασθένεια Covid-19 ενδέχεται να στοιχίσει τη ζωή σε 100.000 ως 240.000 ανθρώπους στις ΗΠΑ, όμως ο Ντόναλντ Τραμπ δηλώνει βέβαιος ότι η κυβέρνησή του θα μπορέσει να χειριστεί την κρίση κατά τρόπο που θα φέρει «πολύ καλύτερα» αποτελέσματα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top