ΗΠΑ: Έρχεται εμβόλιο σε μορφή αυτοκόλλητου κατά του κορωνοϊού

Τι είπε αποκλειστικά στο Star ο επικεφαλής της έρευνας

Έτοιμοι να πολεμήσουν τον κορωνοϊό με εμβόλιο σε μορφή αυτοκόλλητου είναι επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Pittsburgh των Ηνωμένων Πολιτειών.

Κορωνοϊός: Από αύριο ξεκινούν τα διαγνωστικά τεστ κατ' οίκον

«Δεν πρόκειται για ένα εμβόλιο με την παραδοσιακή βελόνα, έχει πλάτος μιας τρίχας από τα μαλλιά και λιγότερο από μισό χιλιοστόμετρο σε μήκος. Αυτό σημαίνει πως όταν εφαρμόζεις αυτό το πατς δεν υπάρχει ούτε πόνος ούτε αιμορραγία» εξήγησε ο Λούις Φάλο, επικεφαλής της έρευνας του εμβολίου. 

«Αυτές οι βελόνες φέρουν την πρωτεϊνη, η οποία είναι το αντιγόνο και όταν τοποθετείται στο δέρμα, στις εξωτερικές στιβάδες του δέρματος στη συνέχεια διαλύεται γρήγορα και απελευθερώνει το εμβόλιο στο δέρμα» είπε.

Σχετικά με την παρασκευή του εμβολίου, ο κ. Φάλο τόνισε ότι το εμβόλιο «παρασκευάζεται χρησιμοποιώντας σχετικά απλό εξοπλισμό. Ένας άνθρωπος στο εργαστήριο μπορεί να φτιάξει εκατοντάδες από αυτά μέσα σε μία μέρα».

Κορωνοϊός: Θα σκοτώσει η ελληνική ζέστη τον ιό;

«Το άλλο σημαντικό χαρακτηριστικό είναι ότι αυτό το εμβόλιο δε χρειάζεται κατάψυξη. Τα περισσότερα από τα εμβόλια πρέπει να είναι παγωμένα από την ώρα που παρασκευάζονται μέχρι την ώρα που χορηγούνται στον ασθενή» ανέφερε τέλος. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top