Κορωνοϊός: Αρχίζουν οι κλινικές δοκιμές εμβολίου σε ανθρώπους στην Κίνα

Συνεχίζονται οι έρευνες για την αντιμετώπιση του covid-19

εργαστήριο πειραμάτων

Η πανδημία του κορωνοϊού εξαπλώνεται με γρήγορους ρυθμούς σε όλο τον κόσμο, με την Ευρώπη να βρίσκεται αυτήν την περίοδο στο επίκεντρο της προσοχής. Κάθε μέρα, χιλιάδες κρούσματα επιβεβαιώνονται και εκατοντάδες άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους. Η Κίνα, ωστόσο, παρουσιάζει σημαντική μείωση στα κρούσματά της έχει «πέσει» στη μάχη για την ανάπτυξη ώστε να βάλει «φρένο» στην εξάπλωση της πανδημίας.

Μόνο στο Star- Γαλλία: Eλπίδες για τον κορωνοϊό από την υδροξυχλωροκίνη!

Μάλιστα, οι κινεζικές Αρχές «άναψαν» το πράσινο φως σε ερευνητές για να ξεκινήσουν κλινικές δοκιμές ασφαλείας σε ανθρώπους.

Οι ερευνητές της Κινεζικής Ακαδημίας Στρατιωτικών Ιατρικών Επιστημών πήραν την έγκριση για να ξεκινήσουν τις κλινικές δοκιμές πρώτης φάσης ενός πειραματικού εμβολίου από αυτή την εβδομάδα, την ώρα που η πανδημία της COVID-19 έχει προκαλέσει πάνω από 7.000 θανάτους παγκοσμίως.

Αντίστοιχες κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους έχουν ξεκινήσει και στις ΗΠΑ, ενός εμβολίου που ανέπτυξαν το Εθνικό Ινστιτούτο Αλλεργιών και Μολυσματικών Νόσων μαζί με την εταιρεία βιοτεχνολογίας Moderna.  

ΗΠΑ: Ξεκινά η πρώτη κλινική δοκιμή εμβολίου για τον κορωνοϊό!

Σύμφωνα με το Reuters, λεπτομέρειες στη βάση δεδομένων καταχώρησης κλινικών δοκιμών στην Κίνα δείχνουν ότι θα στρατολογηθούν 108 υγιή άτομα για τη δοκιμή της «Φάσης 1», που θα εξετάσει κατά πόσο το πειραματικό εμβόλιο είναι ασφαλές για τους ανθρώπους, και θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου

Φον Ντερ Λάιεν: Ελπίζει σε εμβόλιο κατά του κορωνοϊού πριν το φθινόπωρο

Τη δοκιμή θα διεξάγουν η Ακαδημία Στρατιωτικών Ιατρικών Επιστημών της Κίνας και η εταιρεία βιοτεχνολογίας CanSino Biologics που έχει την έδρα της στο Χονγκ Κονγκ.

Ειδικοί στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας εκτιμούν ότι θα χρειαστεί να περιμένουμε μέχρι τα μέσα του 2021 προκειμένου να κυκλοφορήσει ένα πλήρως δοκιμασμένο και εγκεκριμένο εμβόλιο κατά του νέου κορωνοϊού, αν και η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ελπίζει πως η Ευρώπη ίσως έχει στα χέρια ένα εμβόλιο ακόμη και πριν το φθινόπωρο. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top