Βραζιλία: Απέδρασαν εκατοντάδες κρατούμενοι από τις φυλακές

Έτρεχαν στους δρόμους να ξεφύγουν

φυλακές Βραζιλία

Μαζική απόδραση κρατουμένων σημειώθηκε τη Δευτέρα από τέσσερις φυλακές της Βραζιλίας, με τα τοπικά μέσα να κάνουν λόγο για 1.000 περίπου φυλακισμένους. 

Οι περισσότεροι από αυτούς βρίσκονταν σε καθεστώς ημιελευθερίας, ενώ απέδρασαν μια ημέρα πριν τεθεί σε εφαρμογή η αναστολή των προνομίων τους, στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές της πολιτείας Σαν Πάουλου.

Πυροβολισμοί σε συναυλία διάσημου Dj στη Βραζιλία

Οι αρχές αποφάσισαν να ακυρώσουν τα προνόμια των κρατουμένων σε καθεστώς ημιελευθερίας, «διότι αφορούσαν πάνω από 34.000 εγκλείστους» και «με την επιστροφή τους» στα σωφρονιστικά καταστήματα «υπήρχε μεγάλος κίνδυνος να εισαχθεί και να εξαπλωθεί ο κορωνοϊός σ’ έναν ευάλωτο πληθυσμό», εξήγησε η διεύθυνση φυλακών της πολιτείας, χωρίς να ανακοινώσει «ακριβή αριθμό» των φυγάδων.

Οι φυλακές της Βραζιλίας, όπου το πρόβλημα των υπεράριθμων κρατουμένων έχει προσλάβει τρομακτικές διαστάσεις, μετατρέπονται συχνά σε θέατρα αιματηρών συγκρούσεων ανάμεσα σε αντίπαλες συμμορίες.

Όσοι έγκλειστοι απολαύουν καθεστώς ημιελευθερίας μπορούν να βγαίνουν από τα σωφρονιστικά καταστήματα κατά τη διάρκεια της ημέρας, είτε για να εργαστούν, ή για να κάνουν μαθήματα αν φοιτούν σε κάποια σχολή ή σε κάποιο πανεπιστήμιο. Μάλιστα έχουν το προνόμιο να λαμβάνουν ως και πέντε επταήμερες άδειες τον χρόνο.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top