«Δοκιμάζεται» η Αίγυπτος: Μετρά θύματα από κορωνοϊό και κακοκαιρία!

Συγκρούστηκαν δύο τρένα στο Κάιρο

καιρός Αίγυπτος

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την Πέμπτη εξαίτιας των έντονων καιρικών συνθηκών που επικρατούν από το πρωί σε όλη την Αίγυπτο.

Πρόκειται για έναν 35χρονο που σκοτώθηκε σε κατάρρευση τοίχου στην επαρχία Σοχάγκ της Άνω Αιγύπτου και ένα επτάχρονο παιδί που σκοτώθηκε σε κατάρρευση κτιρίου στην περιοχή της Κένα, επίσης στην Άνω Αίγυπτο. Οι αρχές δήλωσαν ότι και τα δύο θανατηφόρα επεισόδια προκλήθηκαν από τις κακές καιρικές συνθήκες.

Πρώτο κρούσμα του Covid-19 στην Αίγυπτο

Οι έντονες βροχοπτώσεις ανάγκασαν την κυβέρνηση να κλείσει σχολεία, τράπεζες και να καθορίσει τη σημερινή ημέρα ως αργία για όλους τους υπαλλήλους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Την ίδια ώρα, οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν διακόψει τη λειτουργία των περισσότερων αυτοκινητόδρομων στη χώρα, κυρίως στην Άνω Αίγυπτο, αλλά και τον δρόμο Καΐρου - Αλεξανδρείας, λόγω των πολλών πλημμυρισμένων σημείων στο δρόμο.

Στο Κάιρο και άλλες πολλές περιοχές έχουν σημειωθεί πολύωρες διακοπές νερού και ηλεκτρικού ρεύματος, ενώ έχουν πλημμυρίσει πολλοί δρόμοι.

Συγκρούστηκαν δύο τρένα στο Κάιρο 

Ατύχημα σημειώθηκξε την Πέμπτη κοντά στο Καίρο, όταν δύο τρένα συγκρούστηκαν μεταξύ τους, με αποτλεέσμα 13 επιβάτες να τραυματιστούν.

Επρόκειτο για δύο αμαξοστοιχίες που έρχονταν και οι δύο από το νότιο μέρος της χώρας, η μία από το Σοχάγκ και η άλλη από το Ασουάν. Όλοι οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο κοντινότερο νοσοκομείο.

Οι αρχές ξεκίνησαν έρευνα για τα αίτια που οδήγησαν στη σύγκρουση, αλλά ταυτόχρονα αποφάσισαν την προσωρινή διακοπή όλων των δρομολογίων σε όλη τη χώρα, λόγω των σημερινών δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Δύο οι νεκροί από τον κορωνοϊό 

Το υπουργείο Υγείας της Αιγύπτου ανακοίνωσε ότι ένας ασθενής με κορωνοϊό πέθανε στη χώρα, ανεβάζοντας σε δύο τους θανάτους από τον Covid-19.

Παράλληλα, επιβεβαίωσε ότι έχουν εντοπιστεί και 13 κρούσματα του ιού. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο ασθενής που κατέληξε από τον κορωνοϊό ήταν μία γυναίακ από την Αίγυπτο.

Ο πρώτος νεκρός ήταν ένας Γερμανός τουρίστας που κατέληξε σε νοσοκομείο της Χουργκάντα την περασμένη Κυριακή.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top