Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο Λονδίνο

Τί έδειξε η έρευνα της αστυνομίας για το προφίλ του δράστη

Δείτε στο βίντεο του Reuters την επιχείρηση της αστυνομίας μετά την επίθεση με μαχαίρι.

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με μαχαίρι, χθες Κυριακή, στο νότιο Λονδίνο, χωρίς ωστόσο να δώσει αποδεικτικά στοιχεία γι’  αυτό. Από την επίθεση τραυματίστηκαν τρία άτομα.

Τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο: Τρεις τραυματίες, ο ένας είναι σοβαρά

Την ίδια ώρα, η βρετανική αστυνομία διενεργεί ελέγχους προκειμένου να βρει πληροφορίες που θα ολοκληρώσουν το παζλ της προσωπικότητας του 19χρονου δράστη.

Λονδίνο: Ζητούσε από την κοπέλα του να αποκεφαλίσει τους γονείς της

Ο δράστης της επίθεσης στο Λονδίνο

Ο Σουντές Αμάν, 20 ετών, μαχαίρωσε δύο ανθρώπους χθες, Κυριακή, λίγο πριν από τις 14:00 (τοπική ώρα, 16:00 ώρα Ελλάδας) σε έναν εμπορικό δρόμο της λονδρέζικης συνοικίας Στρέθαμ, προτού πυροβοληθεί και σκοτωθεί από την αστυνομία.

Αστυνομικές δυνάμεις στο σημείο που έγινε η επίθεση με μαχαίρι. Φωτογραφία: Associated Press

«Ο δράστης της επίθεσης στον τομέα Στρέταμ στο νότιο Λονδίνο, χθες, είναι ένας μαχητής του Ισλαμικού Κράτους και πραγματοποίησε την επίθεση απαντώντας στο κάλεσμα για επιθέσεις εναντίον πολιτών των χωρών του συνασπισμού», αναφέρεται σε δήλωση που μετέδωσε το Amaq.

Βέλγιο: Επίθεση με μαχαίρι μετά το τρομοκρατικό περιστατικό στο Λονδίνο

Ο 20χρονος, που έπεσε νεκρός από τους πυροβολισμούς της αστυνομίας, είχε πλέξει το εγκώμιο του Ισλαμικού Κράτους, είχε μοιραστεί ένα περιοδικό της Αλ Κάιντα στο διαδίκτυο και είχε παροτρύνει την κοπέλα του να αποκεφαλίσει τους γονείς της.

Η αστυνομία πραγματοποίησε έρευνες σε δύο σπίτια για να αντλήσει πληροφορίες για το προφίλ του δράστη. Φωτογραφία: Associated Press

Τι έδειξαν οι έρευνες σε δύο σπίτια

Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε, σήμερα, ότι πραγματοποίησε έρευνες σε σπίτια που σχετίζονταν με τον δράστη.

Ο Αμάν ζούσε στο σπίτι των γονιών του μαζί με τη μητέρα και τα μικρότερα αδέλφια του, όταν άρχισε να διαπράττει τρομοκρατικά αδικήματα, σύμφωνα με τις αρχές.

Ο δράστης ήταν γνωστός στην αστυνομία από το 2018. Φωτογραφία: Associated Press

Η αστυνομία είχε αντιληφθεί τις ενέργειές του τον Απρίλιο του 2018 και συνελήφθη από ένοπλους αστυνομικούς σε έναν δρόμο του βόρειου Λονδίνου έναν μήνα αργότερα.

Όταν οι αστυνομικοί εξέτασαν τους υπολογιστές και το τηλέφωνό του, ανακάλυψαν ότι είχε κατεβάσει από το διαδίκτυο υλικό για την κατασκευή εκρηκτικών και την πραγματοποίηση τρομοκρατικών επιθέσεων, σύμφωνα με τους εισαγγελείς.

Μηνύματα έδειξαν πως είχε συζητήσει με την οικογένεια, τους φίλους και την κοπέλα του τις ακραίες απόψεις του και την επιθυμία του να πραγματοποιήσει επίθεση, ενδεχομένως με μαχαίρι, δήλωσαν οι εισαγγελείς.

Είχε αποκαλέσει επίσης τις γυναίκες Γιαζίντι σκλάβες και είπε πως το Κοράνι επιτρέπει τον βιασμό τους, ενώ σε άλλο μήνυμα προέτρεψε την κοπέλα του να αποκεφαλίσει τους γονείς της.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top