Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Υπερψηφίστηκε το Brexit!

«Θα συνεχίσουμε υπερασπιζόμενοι τα συμφέροντα της ΕΕ»

ψηφοφορία για Brexit

Με 621 ψήφους υπέρ, 49 κατά και 13 αποχές η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υπερψήφισε τη Συμφωνία Αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Βρετανία: Τα κυριότερα σημεία της Συμφωνίας που εγκρίθηκε για το Brexit

Από την πλευρά του, ο Επικεφαλής Διαπραγματευτής της ΕΕ για το Brexit σημείωσε ότι ως τώρα το έργο της ομάδας της οποίας προΐστατο ήταν να οργανώσει την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου με τακτικό τρόπο, με υπομονή και διαβεβαιώσεις για τις εκατοντάδες τομεακές συνέπειές της αποχώρησης και με ιδιαίτερη έμφαση στα δικαιώματα των πολιτών.

Ο Επικεφαλής Διαπραγματευτής ευχαρίστησε τον Γκυ Φερχόφσταντ, τη Γενική Γραμματεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και τη Διευθύνουσα Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το Brexit, αλλά και τους Ευρωβουλευτές του Ηνωμένου Βασιλείου που συνεισέφεραν στο ευρωπαϊκό εγχείρημα τα προηγούμενα έτη και δεκαετίες, τους οποίους και κατονόμασε.

Είχαν προηγηθεί οι τοποθετήσεις των επικεφαλής των πολιτικών ομάδων και δεκάδων μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Επίσημα εκτός ΕΕ η Βρετανία στις 31 Ιανουαρίου!

«Θα συνεχίσουμε υπερασπιζόμενοι τα συμφέροντα της ΕΕ και των πολιτών της με βάση τις αρχές που περιέγραψε η Πρόεδρος Φον Ντερ Λάιεν», σημείωσε αναφορικά με τη διαπραγμάτευση για τη μελλοντική σχέση. Έδωσε τέλος, έμφαση στην εφαρμογή της συμφωνίας αποχώρησης, κάτι που δε θα πρέπει να υποτιμάται ως εγχείρημα, όπως είπε και ζήτησε να αναζητηθούν και να αφομοιωθούν τα διδάγματα της όλης ιστορίας του Brexit.

Η Εκπρόσωπος της Κροατικής Προεδρίας, Nikolina Brnjac, υπενθύμισε ότι της ψηφοφορίας θα ακολουθήσει αύριο η τελική υιοθέτηση της ΣΑ από το Συμβούλιο με γραπτή διαδικασία.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top