Νορβηγία: Κορίτσια κάνουν απόπειρα αυτοκτονίας μέσω... Instagram

Δείχνουν τα σημάδια αυτοτραυματισμού τους

εφαρμογή Instagram

Μια επικίνδυνη «μόδα» εμφανίστηκε στη Νορβηγία, όταν κορίτσια με ψυχικά προβλήματα έγιναν μέλη μιας κλειστής ομάδας που δραστηριοποιείται στη δημοφιλή εφαρμογή του Instagram, όπου δείχνουν τα σημάδια των αυτοτραυματισμών τους και κάνουν απόπειρα αυτοκτονίας. 

Ρόδος: 47χρονος παρενοχλούσε 14χρονο αγόρι μέσω Instagram

Μετά την αυτοκτονία ενός ακόμη κοριτσιού, πολλές γυναίκες πραγματοποίησαν πορεία στο Όσλο, έξω από το Νορβηγικό Κοινοβούλιο ζητώντας να λαμβάνονται σοβαρά υπόψη οι άνθρωποι που βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο αυτοκτονίας. 

«Είναι ένα πολύ ισχυρό μήνυμα, στο οποίο πρέπει να επικεντρωθούμε και να προσφέρουμε βοήθεια σε ανθρώπους με ψυχικά προβλήματα. Και ένα σημαντικό μήνυμα προς τους επαγγελματίες που βοηθούν ότι πρέπει να ακούσουν αυτούς που ζητούν βοήθεια. Επίσης ένα μήνυμα προς όλους εμάς που πρέπει να γίνουμε καλύτεροι στο να βοηθούμε αλλήλους και να μιλάμε μεταξύ μας. Είναι μια πολύ δυνατή και συναισθηματική διαδήλωση η σημερινή» δήλωσε ο υπουργός Υγείας της Νορβηγίας.

ΗΠΑ: Στρίμωξε μωρό σε σακίδιο και το άφησε στο πορτ μπαγκάζ όσο δούλευε

Στη διαδήλωση συμμετείχαν οικογένειες παιδιών που έχουν αυτοκτονήσει, μπλόγκερς και πολλές άλλες οργανώσεις. Είναι μια κραυγή βοήθειας που η κοινωνία πρέπει να ακούσει και να λάβει σοβαρά υπόψη της όταν οι πολίτες ζητούν βοήθεια.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top