Το Χονγκ Κονγκ ματαίωσε τις εκδηλώσεις για την υποδοχή του νέου χρόνου

Έντονες ανησυχίες για την ασφάλεια, λόγω των διαδηλώσεων

Χονγκ Κονγκ

Το Χονγκ Κονγκ ματαίωσε το δημοφιλές θέαμα των πυροτεχνημάτων της παραμονής της Πρωτοχρονιάς στο λιμάνι «Βικτόρια» εξαιτίας ανησυχιών για την ασφάλεια, καθώς διαδηλωτές υπέρ της δημοκρατίας σχημάτιζαν γιγάντιες ανθρώπινες αλυσίδες και έκαναν πορείες περνώντας μέσα από εμπορικά κέντρα.

Ήρθε το 2020 σε Νέα Ζηλανδία και Αυστραλία

Η χώρα εδώ και μήνες συγκλονίζεται από βίαιες διαδηλώσεις υπέρ της δημοκρατίας. Οι διαδηλωτές κλήθηκαν να φορούν μάσκες σε αποψινή συγκέντρωση με το σύνθημα «Μην ξεχνάτε το 2019 - Επιμείνετε το 2020».

Μια «Συμφωνία Φωτός» σχεδιάζεται αντί του θεάματος πυροτεχνημάτων, η οποία περιλαμβάνει προβολές πάνω στους ψηλότερους ουρανοξύστες της πόλης μετά την αντίστροφη μέτρηση μέχρι τα μεσάνυχτα.

«Φέτος δεν υπάρχουν πυροτεχνήματα, αλλά πιθανόν θα υπάρξουν κάπου δακρυγόνα», λέει ο 25χρονος Σαμ. «Για εμάς δεν είναι πραγματικά παραμονή Πρωτοχρονιάς. Πρέπει να αντιστεκόμαστε καθημερινά».

Οι αρχές έχουν αναπτύξει 6.000 αστυνομικούς και η επικεφαλής της κυβέρνησης του Χονγκ Κονγκ, Κάρι Λαμ απηύθυνε έκκληση για ηρεμία και συμφιλίωση στο βιντεοσκοπημένο μήνυμά της για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Χιλιάδες Ινδοί σχεδιάζουν επίσης να υποδεχθούν το νέο έτος με διαμαρτυρίες, εξοργισμένοι από έναν νόμο για την υπηκοότητα που, όπως λένε, επιβάλλει διακρίσεις κατά των μουσουλμάνων.

Διαδηλωτές σχεδιάζουν διαδηλώσεις στο Νέο Δελχί, όπου ο φετινός χειμώνας είναι ο δεύτερος πιο κρύος εδώ και περισσότερο από έναν αιώνα, καθώς και στο Μουμπάι και σε άλλες πόλεις.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top