Σουηδία: 21χρονος σχεδίαζε μακελειό στο πρώην λύκειο του

Ανήμερα της επετείου του μακελειού στο Κολουμπάιν με 13 νεκρούς

επίθεση σε λύκειο της Καλιφόρνιας

Ένας 21χρονος Σουηδός δικάζεται, διότι σχεδίαζε μια επίθεση εναντίον του πρώην Λυκείου του, την οποία σκόπευε να διαπράξει ανήμερα της επετείου του μακελειού στο Κολουμπάιν, έγραψε σήμερα η εφημερίδα Dagens Nyheter (DN).

Ο νεαρός συνελήφθη τυχαία δύο εβδομάδες πριν από την 20ή Απριλίου, ημέρα κατά την οποία συμπληρώνονταν 20 χρόνια από το μακελειό στο Λύκειο του Κολουμπάιν, μιας μικρής πόλης του Κολοράντο στις ΗΠΑ, το οποίο διέπραξαν δύο μαθητές του, Οι μακελάρηδες δολοφόνησαν 12 άλλους μαθητές κι έναν καθηγητή.

Η σουηδική αστυνομία βρήκε στην οικία του ρέπλικες όπλων, εκρηκτικά και μπιτόνια βενζίνης, που θα χρησιμοποιούσε για να βάλει φωτιά στη βιβλιοθήκη του σχολείου του, το οποίο βρίσκεται στην περιοχή της Στοκχόλμης.

Στην προσωπική εφημερίδα που είχε φτιάξει, στο εξώφυλλο της οποίας είχε μια σβάστικα, είχε σχεδιάσει σκίτσα των αιθουσών του σχολείου, τις οποίες ήθελε να καταστρέψει με τα εκρηκτικά.

«Πιθανόν θα έθετε σε εφαρμογή το σχέδιό του, εάν δεν είχε συλληφθεί» είπε ο δικηγόρος του Γιαν Κίρε στην εφημερίδα.

Ο πελάτης του, που βρίσκεται αντιμέτωπος με βαριά ποινή κάθειρξης, παραδέχθηκε τα γεγονότα, αρνήθηκε, ωστόσο, ότι είχε πρόθεση να σκοτώσει.
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top