Χάγη: Επίθεση με μαχαίρι σε εμπορικό δρόμο - Τρεις τραυματίες

Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δράστη

Bίντεο από το σημείο της επίθεσης  / AP Images

Τρεις είναι οι τραυματίες από την επίθεση με μαχαίρι που εξαπέλυσε ένας άνδρας το βράδυ της Παρασκευής σε κεντρικό εμπορικό δρόμο της Χάγης, όπως ανέφερε η αστυνομία, λίγες ώρες μάλιστα μετά την επίθεση με μαχαίρι στη Γέφυρα του Λονδίνου, όπου δύο πολίτες έχασαν τη ζωή τους.

Δύο πολίτες νεκροί από την επίθεση στη Γέφυρα του Λονδίνου

Σε εξέλιξη είναι το ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του υπόπτου. Η αστυνομία αναζητά έναν άνδρα ηλικίας 45-50 ετών. Ο ύποπτος αυτός φοράει κασκόλ και γκρίζα αθλητική φόρμα. 

Στην ανακοίνωσή της τον περιγράφει με μια ολλανδική λέξη με την οποία χαρακτηρίζονται τα πρόσωπα που κατάγονται από τη Βόρεια Αφρική. 

Τα ολλανδικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως το επεισόδιο σημειώθηκε γύρω στις 19.45, τοπική ώρα. Πολλά ασθενοφόρα έχουν σπεύσει στο σημείο, σε έναν από τους εμπορικότερους δρόμους της πόλης.

Φωτογραφία από τον εμπορικό δρόμο της Χάγης / AP Images

«Επεισόδιο με μαχαίρωμα με πολλούς τραυματίες στην οδό Γκρότε Μαρκτ της Χάγης. Οι υπηρεσίες επειγόντων βρίσκονται επί τόπου», ανέφερε στο Twitter η αστυνομία. Στις εικόνες που μεταδόθηκαν από τα τηλεοπτικά κανάλια διακρίνονται ασθενοφόρα και περιπολικά, ενώ αστυνομικοί έχουν αποκλείσει την περιοχή και απομακρύνουν τους περαστικούς.

Λονδίνο: Η στιγμή που αστυνομικοί πυροβολούν τον δράστη

 

Σύμφωνα με ολλανδικά μέσα ενημέρωσης, ο δράστης έβαλε στο στόχαστρο συγκεκριμένα πρόσωπα και για αυτό έχει αποκλειστεί η πιθανότητα τρομοκρατικής επίθεσης. Οι αστυνομικές αρχές ωστόσο δεν έχουν διευκρινίσει μέχρι στιγμής αν αντιμετωπίζουν την επίθεση ως έγκλημα του κοινού ποινικού δικαίου.

Η περιοχή όπου σημειώθηκε το επεισόδιο είναι πολυσύχναστη και σήμερα έβριθε από κόσμο, λόγω των εκπτώσεων της Black Friday.

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top