Το Twitter «παγώνει» τις μαζικές διαγραφές χρηστών – «Ζητάμε συγγνώμη»

Γιατί έβαλε «φρένο» στα σχέδιά του

twitter

«Φρένο» στα σχέδιά του να διαγράψει μαζικά όλους τους αδρανείς χρήστες που δεν έχουν κινηθεί για τουλάχιστον έξι μήνες έβαλε το Twitter, μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκλήθηκαν.

Twitter: Ξεκινά μαζικές διαγραφές χρηστών - Διορία μέχρι τις 11 Δεκεμβρίου

Ένα 24ωρο μετά την είδηση που έκανε τον γύρο του κόσμου και έδινε διορία έως τις 11 Δεκεμβρίου, οι ιθύνοντες του δημοφιλούς social media πήραν πίσω τις εξαγγελίες τους.

Με μήνυμά τους στο Twitter ζήτησαν συγγνώμη για τη σύγχυση και ξεκαθάρισαν πως δε θα διαγράψουν τους λογαριασμούς, εωσότου βρουν έναν τρόπο να «μνημονεύουν» τους νεκρούς χρήστες.

Παράλληλα παραδέχτηκαν ότι η έλλειψη τέτοιας πολιτικής αποτελεί παράλειψη από την πλευρά του Twitter.

Η διαγραφή των αδρανών λογαριασμών, όταν γίνει, θα αρχίσει από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου το Twitter, όπως ανέφερε, να συμμορφωθεί με το νέο γενικό ευρωπαϊκό κανονισμό περί προστασίας των δεδομένων (GDPR).

Άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook επιτρέπουν στα επιβεβαιωμένα μέλη της οικογένειας του θανόντος να ζητήσουν τη διατήρηση του λογαριασμού του στο δίκτυο «παγωμένου» στο χρόνο. Το Twitter πλέον οδηγείται σε μια παρόμοια λύση, ώστε να μη χάνονται τα ψηφιακά αποτυπώματα των πεθαμένων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top