Σε δίκη αστυνομικός για βιαιοπραγία κατά διαδηλωτών

Έχει αυξηθεί ο αριθμός των μηνύσεων και των καταγγελιών

Για πρώτη φορά από την έναρξη των κινητοποιήσεων των Κίτρινων Γιλέκων, αναμένεται να διεξαχθεί στη Γαλλία δίκη αστυνομικού για βιαιότητες κατά των διαδηλωτών. Τον τελευταίο χρόνο έχει αυξηθεί ο αριθμός των μηνύσεων και των καταγγελιών για περιστατικά αστυνομικής βίας στη χώρα.

Ο αστυνομικός φορώντας πολιτικά ρούχα και εν ώρα εργασίας γρονθοκόπησε με μανία έναν άνδρα ο οποίος ήταν πεσμένος στο έδαφος.

Στη Γαλλία που τον τελευταίο χρόνο το κίνημα των Κίτρινων Γιλέκων πραγματοποιεί κινητοποιήσεις, αυξήθηκαν οι μηνύσεις και οι καταγγελίες για περιστατικά αστυνομικής βίας. 

Αύριο αναμένεται να διεξαχθεί η πρώτη δίκη αστυνομικού των μονάδων καταστολής, που κατηγορείται για εκ προθέσεως βιαιοπραγία. Κάμερα τον κατέγραψε να πετάει ένα κομμάτι τσιμέντου από το πεζοδρόμιο εναντίον διαδηλωτών ενώ συνάδελφός του χτυπούσε με βία έναν άλλο διαδηλωτή, ο οποίος δεν μπορεί να ξεχάσει το περιστατικό.

Η ακροαματική διαδικασία αναμένεται να διεξαχθεί σε τεταμένο κλίμα, λίγες ημέρες μετά την πρώτη επέτειο του κινήματος, των Κίτρινων Γιλέκων η οποία σημαδεύτηκε από βίαια επεισόδια στο Παρίσι. 

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top