Δασοφύλακας γλίτωσε από κροκόδειλο χώνοντας το δάχτυλο στο μάτι του ερπετού

Προηγήθηκε άγρια μάχη μεταξύ τους

Ο Κρεγκ Ντίκμαν

Τύχη βουνό είχε ένα δασοφύλακας από την Αυστραλία, ο οποίος δέχθηκε άγρια επίθεση από έναν «ιδιαίτερα πονηρό» κροκόδειλο.

Για να μπορέσει να γλιτώσει από τα δόντια του ερπετού, αναγκάστηκε να χώσει το δάχτυλο στο μάτι του, αφού προηγουμένως είχε προηγηθεί άγρια μάχη μεταξύ τους.

«Το κροτάλισμα των δοντιών του θα με στοιχειώνει για πάντα»

Όπως περιγράφει ο Κρεγκ Ντίκμαν, την περασμένη Κυριακή είχε πάει για ψάρεμα σε απομονωμένη περιοχή στη βόρεια Αυστραλία.

Ο κροκόδειλος μήκους 2,8 μέτρων του επιτέθηκε από πίσω τη στιγμή που έφευγε από την παραλία.

«Την ώρα που έφευγα, το πρώτο πράγμα που είδα, είδα το κεφάλι του να στρέφεται προς εμένα», δήλωσε ο Ντίκμαν χθες σε δημοσιογράφους από το νοσοκομείο του Κενς, στο Κουίνσλαντ, όπου νοσηλεύεται. «Αυτός ο ήχος θα με στοιχειώνει πάντα, νομίζω. Το κροτάλισμα των δοντιών του ενώ έκλειναν τα σαγόνια του».

Σύμφωνα με τον 54χρονο, ο κροκόδειλος του επιτέθηκε και πάλι στον μηρό και προσπάθησε να τον σύρει στο νερό για να τον πνίξει. Ο Ντίκμαν είχε τότε την ιδέα να χώσει το δάκτυλό του στο μάτι του ερπετού, το μοναδικό «μαλακό σημείο» του ζώου, που έχει πολύ σκληρό φολιδωτό δέρμα, σαν πανοπλία.

«Τον έσπρωξα όσο πιο μακριά μπορούσα κι άρχισε να με αφήνει», εξήγησε ο δασοφύλακας.

Ύστερα από μερικά λεπτά, κατάφερε να ανέβει στην πλάτη του ερπετού, να του κλείσει τα σαγόνια, και στη συνέχεια να τον διώξει μακριά του.

Ο Ντίκμαν, που γλίτωσε με τραύματα στα χέρια και τα πόδια, οδήγησε στη συνέχεια 45 λεπτά έως το σπίτι του πριν καλέσει βοήθεια. «Ο κροκόδειλος ήταν ιδιαίτερα πονηρός και ύπουλος», δήλωσε ο δασοφύλακας.

Σε ανακοίνωσή τους, οι αρχές του Κουίνσλαντ ανέφεραν ότι το ζώο θανατώθηκε αυτή την εβδομάδα.

Οι θαλάσσιοι κροκόδειλοι, με μήκος έως επτά μέτρα και βάρος άνω του ενός τόνου, ζουν σε τροπικές περιοχές στο βόρειο τμήμα της Αυστραλίας. Ωστόσο, οι επιθέσεις εναντίον ανθρώπων είναι σπάνιες.


 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top