Απολύθηκε ο CEO των McDonald’s επειδή τα έφτιαξε με υπάλληλο

Παραδέχτηκε πως «ήταν ένα λάθος»

Μοιραία στάθηκε για τον CEΟ των McDonald’s η σχέση που έκανε με μία υπάλληλό του, με αποτέλεσμα η εταιρεία να τον διώξει για «παραβίαση της εταιρικής πολιτικής» και για «λάθος κρίση».

Σύμφωνα με τον αμερικανικό κολοσσό, ο δεσμός του Steve Eastbrook με υπάλληλο ήταν μεν συναινετικός, αλλά αντίθετος με τον κανονισμό της εταιρείας.

Με mail του στο προσωπικό των McDonald’s ο 52χρονος CEO της εταιρείας παραδέχτηκε τη σχέση του, ενώ ομολόγησε πως ήταν ένα λάθος.

Ο  Εastbrook τόνισε ότι η σχέση αυτή ήταν αντίθετη με τις αξίες της εταιρείας, λέγοντας πως «είναι ώρα να προχωρήσω».

Ο 52χρονος πρώην CEO των McDonald’s είναι διαζευγμένος, ενώ πρώτη φορά εργάστηκε για τον αμερικανικό κολοσσό το 1993, αναλαμβάνοντας τον ρόλο μάνατζερ στο Λονδίνο.

Τα επόμενα χρόνια η πορεία του στην εταιρεία ήταν ανοδική. Το 2011 έφυγε από τα McDonald’s για να επιστρέψει και πάλι το 2015 όπου ανέλαβε τον ρόλο του CEO. 

Πολλοί αποδίδουν στον Eastbrook την ανανέωση των μενού και των εστιατορίων της εταιρείας, την αναδιαμόρφωση των χώρων της αλλά και τη χρήση καλύτερων υλικών. 

Κατά τη διάρκεια της «θητείας» του στα McDonald’s η αξία των μετοχών της εταιρείας διπλασιάστηκε, ενώ διεύρυνε την μέθοδο των delivery και των πληρωμών μέσω κινητού ώστε να δώσει έμφαση στην άνεση των πελατών.

Ωστόσο ο δεσμός του με υπάλληλό του ήταν αυτός που του στοίχισε τη θέση του, καθώς ο κανονισμός της εταιρείας απαγορεύει τις ρομαντικές σχέσεις μεταξύ στελεχών και υπαλλήλων.

Τον Eastbrook θα αντικαταστήσει ο Chris Kempczinski, ο οποίος με δήλωσή του ευχαρίστηκε τον απερχόμενο CEO, λέγοντας ότι «εκείνος με έφερε στα McDonald’s και υπήρξε ένας πολύ υπομονετικός και βοηθητικός μέντορας».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top