Νέες προκλήσεις Ερντογάν: «Τα αληθινά σύνορα χαράσσονται με αίμα»

Μαθητές υποδέχτηκαν τον Ακάρ με στρατιωτικό χαιρετισμό

Για πολλοστή φορά, Ταγίπ Ερντογάν προχωρά σε προκλητικές δηλώσεις για την ανάγκη να αναθεωρηθεί η Συνθήκη της Λωζάνης, λέγοντας πως τα αληθινά σύνορα χαράσσονται με αίμα. 

«Μετά τη  νίκη μας στον αγώνα για την ανεξαρτησία μας δημιουργήθηκε η συνθήκη της Λωζάνη που ήταν το ελάχιστο που μπορούσαμε να αποδεχτούμε. Οι εξελίξεις που ζήσαμε στη Συρία και την ανατολική Μεσόγειο δείχνουν ότι οι λανθασμένοι υπολογισμοί είναι καταδικασμένοι να χαλάσουν» δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος 

Μαθητές υποδέχτηκαν τον Ακάρ με στρατιωτικό χαιρετισμό 

Η Άγκυρα φανατίζει ακόμα και παιδιά για τις αιματοχυσίες στη Συρία. Τούρκοι μαθητές υποδέχονται στην Καισάρεια τον υπουργό Άμυνας της χώρας τους, Χουλουσί Ακάρ, χαιρετώντας στρατιωτικά.

«Μέχρι αυτή τη στιγμή 125 οχήματα έχουν αποχωρήσει από τη Ρας αλ Αϊν. Τόσο στη Ρας Αλ Αϊν  όσο και στην Τελ Αμπιάντ η αποχώρηση γίνεται με τον συντονισμό των Αμερικανών» δήλωσε ο Υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ.

«Αν δεν αποσυρθούν σε 35 ώρες, θα ξεκινήσουμε ξανά την επιχείρηση»

Οι Τούρκοι συνεχίζουν τις ωμές απειλές κατά των Κούρδων. «Έμειναν 35 ώρες. Αν μέσα σε 35 ώρες δεν έχουν αποσυρθεί, η επιχείρηση θα ξεκινήσει ξανά. Δεν έχουμε χρησιμοποιήσει χημικά όπλα ποτέ στην ιστορία μας. Πρόκειται για μαύρη προπαγάνδα» δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου. 

ΥΠ.ΕΞ Γερμανίας: «Η εισβολή στη Συρία δεν είναι νόμιμη»

«Με όλα όσα γνωρίζουμε και με αυτά που η ίδια η Τουρκία έχει επικαλεστεί ως νομική βάση, δεν μπορούμε να συμμεριστούμε αυτήν την άποψη. Δεν πιστεύουμε ότι μια επίθεση εναντίον κουρδικών μονάδων ή Κούρδων πολιτοφυλάκων είναι νόμιμη με βάση το διεθνές δίκαιο» ανέφερε ο υπουργός εξωτερικών της Γερμανίας, Χάιο Μάας. 

Οι κάτοικοι στο Καμισλί νιώθουν εγκαταλελειμμένοι . Πετούν πέτρες στις δυνάμεις του Τραμπ , δείχνοντας έτσι την απογοήτευσή τους που τους άφησαν ξεκρέμαστους. Για τα επόμενα 5-10 χρόνια δε θα πάρουν στα σοβαρά τις ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή , αλλά τη Ρωσία η οποία προσπαθεί να αφήσει το αποτύπωμά της στη περιοχή» σχολίασε ο πολιτικός αναλυτής, Γκάρεθ Τζένκινς. 

Η Τελ Αμπιάντ .θυμίζει πια πόλη- φάντασμα. Στους δρόμους υπάρχουν πεταμένες καρέκλες. Το μόνο που δίνει ζωή στο βομβαρδισμένο τοπίο είναι τα ανοιχτά μανάβικα.

Την ίδια ώρα τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης δείχνουν ρεπορτάζ με τα τούνελ των κούρδων μαχητών. Αυτές τις τρύπες χρησιμοποιούσαν για τον ανταρτοπόλεμο.

Την ώρα που ο Ταγίπ Ερντογάν κάνει αναφορές στον «Αττίλα» με αφορμή την στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία, ο δήμαρχος Σμύρνης, Τουντς Σογιέρ σηκώνει το ανάστημά του. 

«Να αφήσουμε την Κύπρο στους Κύπριους. Αυτό θα είναι το σωστό. Πρέπει να αφήσουμε στην άκρη τη γεωπολιτική σημασία της Κύπρου και να αφήσουμε το νησί στους Κύπριους. Πρέπει να αποφασίσουν για τους εαυτούς τους» τόνισε.

Σημαντική η συνάντηση Ερντογάν-Πούτιν

Ο Τούρκος πρόεδρος , ετοιμάζεται για την αυριανή συνάντησή του με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν στο Σότσι. 

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top