Ν. Αναστασιάδης : Δεν δέχομαι την πολιτική των κανονιοφόρων

Ο Νίκος Δένδιας συναντήθηκε με τον Τούρκο ομόλογό του

Σκληρή επίθεση από το βήμα του ΟΗΕ εξαπέλυσε στην Τουρκία ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, την ώρα που ο Ταγίπ Ερντογάν προέβαινε σε νέες προκλητικές δηλώσεις. 

Δείτε όλο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star Channel εδώ 

Συγκεκριμένα, μπροστά στους ηγέτες όλου του κόσμου, ο Νίκος Αναστασιάδης τόνισε ότι ο ίδιος και ο κυπριακός λαός δεν μπορούν να δεχθούν την διπλωματία των κανονιοφόρων και την τακτική των εκβιασμών που εφαρμόζει η Άγκυρα στην Κύπρο. 

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ : ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, που μίλησε στη Νέα Υόρκη σε κυπριακές οργανώσεις.

«Θεωρούμε τη συμπεριφορά της Τουρκίας καθολικά και απολύτως απαράδεκτη. Καταπατά το διεθνές δίκαιο, στρέφεται κατά της αρχής των καλών γειτονικών σχέσεων και υπονομεύει τις προσπάθειες υπό τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών. Εκτιμώ και αναμένω ότι, ειδικά οι ΗΠΑ επιδεικνύοντας υψηλό αίσθημα ευθύνης, θα πείσουν την Τουρκία να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο και να πράξει τα ανάλογα».

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΕΝΔΙΑ - ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ ΣΤΗ Ν. ΥΟΡΚΗ

Ο υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου (ΦΩΤΟ), με τον οποίο συμφώνησε η σύγκληση του επόμενου Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας να γίνει μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2020. 

ΝΕΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Την ίδια στιγμή πάντως ο Τούρκος Πρόεδρος συνεχίζει να προκαλεί με αφορμή την επέτειο της ναυμαχίας της Πρέβεζας, μετά την οποία - όπως είπε - η Μεσόγειος έγινε τουρκική λίμνη. 

«Πιστεύουμε απόλυτα ότι οι δυνάμεις του ναυτικού μας με την πειθαρχία και το εξειδικευμένο προσωπικό τους θα εκπληρώσουν τα καθήκοντα που έχουν αναλάβει στο ακέραιο και στο μέλλον όπως ακριβώς έκαναν στο παρελθόν και κάνουν και τώρα».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top