Κρεμάστηκε ο κρατούμενος που υποδύθηκε την κόρη του για να το σκάσει

Τον βρήκαν νεκρό στο κελί του τρεις μέρες μετά την αποτυχημένη απόδραση

Δείτε στο video του Reuters τη μεταμφίεσή του

Νεκρός στο κελί του βρέθηκε ο βαρόνος ναρκωτικών, ο οποίος έγινε θέμα το Σαββατοκύριακο στα διεθνή πρωτοσέλιδα, επειδή μεταμφιέστηκε υποδυόμενος την κόρη του για να αποδράσει από τις φυλακές.

Τρεις μέρες μετά την αποτυχημένη του απόδραση, ο  Clauvino da Silva που ήταν μέλος της συμμορίας «Red Command», μίας από τις μεγαλύτερες εγκληματικές οργανώσεις στη Βραζιλία, βρέθηκε κρεμασμένος μέσα στο υψίστης ασφαλείας κελί όπου κρατούταν, εκτίοντας ποινή 73 ετών. Για το περιστατικό έχει διαταχθεί έρευνα.

Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι που τον εντόπισαν αναφέρουν πως όλα δείχνουν ότι ο 42χρονος βαρόνος ναρκωτικών αυτοκτόνησε.

Αρχηγός συμμορίας πήγε να αποδράσει προσποιούμενος την κόρη του

To χρονικό της viral αλλά αποτυχημένης απόδρασης

Ο Clauvino Da Silva που είχε το ψευδώνυμο «Bajito», δηλαδή «κοντούλης» στα πορτογαλικά, προσπάθησε το Σάββατο να βγει σαν… «κύριος» από την μπροστινή πόρτα των φυλακών του Ρίο ντε Τζανέιρο, εκμεταλλευόμενος το επισκεπτήριο στο οποίο είχε πάει να τον δει η 19χρονη κόρη του.

Όπως θα δείτε και στο video που έδωσαν στην δημοσιότητα οι Αρχές, ο 42χρονος βαρόνος τα είχε υπολογίσει όλα: Φόρεσε μάσκα από σιλικόνη, περούκα με μακριά μαύρα μαλλιά, γυαλιά, άσπρες σαγιονάρες, ροζ T-shirt, μπλε παντελόνι jean και μαύρο σουτιέν.
Μάλιστα φέρεται να είχε οργανώσει τα πάντα σε συννενόηση με την 19χρονη κόρη του. το σχέδιο ήταν εκείνος να βγει από τη φυλακή κάνοντας τους αστυνομικούς να πιστέψουν πως ήταν η κόρη του, ενώ εκείνη θα έμενε πίσω στο κελί. Έτσι όταν οι σωφρονιστικοί θα ανακάλυπταν την απόδραση, θα ήταν πλέον αργά.

Τελικά όμως ο «Bajito» δεν κατάφερε να πείσει με τη μεταμφίεσή του και κατέληξε πίσω στης φυλακής τα σίδερα. Η 19χρονη κόρη του και άλλα επτά άτομα που φέρονται να τον βοήθησαν, συνελήφθησαν επίσης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top