Μακελειό στο Τέξας: Ο δράστης… πείνασε γι’ αυτό σταμάτησε στο κατάστημα

Οδηγούσε επί δέκα ώρες και σταμάτησε τυχαία στον τόπο της σφαγής

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις της αστυνομίας για τον μακελάρη του Τέξας, ο οποίος σκότωσε εν ψυχρώ 22 ανθρώπους μέσα σε γνωστό εμπορικό κέντρο στο Ελ Πάσο, γαζώνοντας ό,τι κινούνταν με το αυτόματο τουφέκι του.

Οχάιο: Έφτιαχνε λίστες με ανθρώπους που ήθελε να βιάσει και να σκοτώσει

Όπως έγινε γνωστό, ο 21χρονος Πάτρικ Κρούσιους οδηγούσε για περίπου δέκα ώρες πριν φτάσει στο σημείο της επίθεσης. Είχε ξεκινήσει από το Ντάλας, όπου έμενε με τους παππούδες του και σταμάτησε στο συγκεκριμένο κατάστημα γιατί πείνασε και θέλησε να φάει κάτι. 

Ο Πάτρικ Κρούσιους

Ο αρχηγός της αστυνομίας του Ελ Πάσο, Γκρεκγ Άλεν δήλωσε επίσης πως ο 21χρονος προηγουμένως είχε χαθεί σε μια γειτονιά της πόλης και τελικά κατέληξε στο Walmart. 

Ηλεκτρική καρέκλα για τον μακελάρη του Ελ Πάσο: «Ζητάμε την έσχατη ποινή!»

Το όπλο που χρησιμοποίησε, όπως έγινε γνωστό, ήταν νόμιμα αγορασμένο και καταχωρημένο. Ο Κρούσιους δήλωσε άνεργος εδώ και πέντε μήνες κι έμενε με τους παππούδες του. Το δικαστήριο θα του ορίσει δικηγόρο, ενώ από τον γενικό εισαγγελέα έχει ζητηθεί να του επιβληθεί η θανατική ποινή. 

Την Τετάρτη στο Ελ Πάσο ο Τραμπ

Αύριο, Τετάρτη, ο Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να μεταβεί στο Ελ Πάσο, ώστε να συμπαρασταθεί στις οικογένειες των θυμάτων. 

Τουλάχιστον 20 οι νεκροί από το νέο μακελειό στις ΗΠΑ

Τη Δευτέρα, ο Αμερικανός πρόεδρος καταδίκασε σε ομιλία του τον ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία, όπως επίσης και τη θεωρία περί ανωτερότητας της λευκής φυλής, όμως ο ίδιος έχει κατηγορηθεί επανειλημμένα ότι με τη ρητορική του τροφοδοτεί τέτοιες ιδεολογίες. Άλλωστε ο Κρούσιους δήλωνε οπαδός του Τραμπ, της ΚΚΚ και ήταν υπέρ της οπλοκατοχής. 

Πάντως ο Τραμπ δέχεται πυρά από τους Δημοκρατικούς μετά από τις επιθέσεις που σημειώθηκαν στο Τέξας και στο Οχάιο. Ο Δημοκρατικός Τεξανός πρώην βουλευτής Μπέτο Ο’ Ρουρκ, ο οποίος συμμετέχει στη διαδικασία για να αναδειχθεί υποψήφιος για το χρίσμα των Δημοκρατικών, δήλωσε πως ο Τραμπ θα όφειλε να μην επισκεφθεί το Ελ Πάσο, καθώς και ο ίδιος συνέβαλε στο μακελειό. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top