Eκτόξευση «πολλών πυραύλων» από τη Βόρεια Κορέα

Σε ετοιμότητα οι νοτιοκορεατικές δυνάμεις

βορεια κορεα πυραυλοι

Εκτόξευση πολλών πυραύλων, ο τύπος των οποία δεν έχει ταυτοποιηθεί ακόμα, έγινε νωρίς σήμερα το πρωί από τις ανατολικές ακτές της Βόρειας Κορέας.

Η είδηση έγινε γνωστή από το νοτιοκορεάτικο πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, το οποίο επικαλείται το γενικό επιτελείο εθνικής άμυνας της Νότιας Κορέας.

Το επιτελείο διευκρίνισε ότι οι πύραυλοι εκτοξεύθηκαν από τη χερσόνησο Χόντο, στην επαρχία Νότια Χαμγιόνγκ, σύμφωνα με το Γιονάπ.
Η Νότια Κορέα τόνισε ότι παρακολουθεί στενά την κατάσταση και οι νοτιοκορεατικές δυνάμεις έχουν τεθεί σε ετοιμότητα.Ο Λευκός Οίκος, το Πεντάγωνο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν απάντησαν αμέσως όταν τους ζητήθηκε σχόλιο.

Την περασμένη Πέμπτη, η Βόρεια Κορέα προχώρησε στη δοκιμή δύο νέων βαλλιστικών πυραύλων μικρού βεληνεκούς. Επρόκειτο για την πρώτη δοκιμή πυραύλων μετά τη συνάντηση του βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν με τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, όταν συμφωνήθηκε να επαναληφθούν οι συνομιλίες των δύο πλευρών για την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου, οι οποίες περιήλθαν σε αδιέξοδο νωρίτερα φέτος.

Η διαπραγμάτευση της Ουάσινγκτον και της Πιονγκγιάνγκ πάντως δεν έχει ακόμη ξαναρχίσει.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top