Toυρκικός Τύπος: To Γιαβούζ αρχίζει τις γεωτρήσεις

Μόσχα: «Αυτοσυγκράτηση και διάλογος για την κυπριακή ΑΟΖ»

Η Άγκυρα προσπαθεί για μια ακόμη φορά να δημιουργήσει τετελεσμένα . Από τη μία το γεωτρύπανο Γιαβούζ είναι έτοιμο να ξεκινήσει τις παράνομες γεωτρήσεις στη θαλάσσια περιοχή της Καρπασίας και από την άλλη  αναμένεται  να φτάσουν σήμερα στην Τουρκία οι S400.

«Η Τουρκία απαντά σε όλες τις ενέργειες γύρω από την Κύπρο και αυτό το κάνει με τη παρουσία της και στρατιωτικά και πολιτικά και οικονομικά .Άλλη μία απάντηση είναι αυτή . Μετά το Φατίχ και το Γιαβούζ έφτασε στην ¨Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου» ανέφερε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Τουρκίας TRT Haber.

Με καμάρι και περίσσεια υπερηφάνεια , η παρουσιάστρια του τουρκικού  κρατικού τηλεοπτικού δικτύου ανακοινώνει πώς ο Ερντογάν δε πρόκειται να κάνει ούτε βήμα πίσω στην ενεργειακή σκακιέρα.

Για πρώτη φορά , ακούμε τουρκική φωνή να συστήνει συνεννόηση για οριοθέτηση ΑΟΖ. Ο τούρκος αντιναύαρχος Τσιχάτ Γιαϊτζί αναφέρει στη Μιλλιέτ πώς η Τουρκία θα βγει χαμένη αν συνεχίσει αυτό το γαϊτανάκι απειλών.

«Η Τουρκία θα πρέπει να ανακοινώσει ότι είναι έτοιμη για αμοιβαίες συμφωνίες οριοθέτησης της ΑΟΖ της αντί να μονίμως να κάνει ενστάσεις για τις συμφωνίες ΑΟΖ που σύναψαν άλλα κράτη» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στο βιβλίο του «Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη» με ερωτήματα και απαντήσεις, ο Αντιναύαρχος Τσιχάντ Γιαϊτζί εξηγεί τον ορισμό της ΑΟΖ και το νομικό της περιεχόμενο στην ανατολική Μεσόγειο. Ως αποτέλεσμα αυτής της εκπαίδευσης.

Την ίδια ώρα τα τουρκικά μέσα εστιάζουν στη στάση του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη απέναντι στους ενεργειακούς τσαμπουκάδες του Τούρκου προέδρου, χαρακτηρίζοντας την προεκλογική γλώσσα του σκληρή . 

Μογκερίνι: Μη αποδεκτή κλιμάκωση η παράνομη τουρκική γεώτρηση

Οι παράνομες τουρκικές γεωτρήσεις έχουν δημιουργήσει έντονο εκνευρισμό σε ΗΠΑ , Ευρώπη αλλά και στη σύμμαχό της, τη Ρωσία.

«Πρόκειται για περαιτέρω απαράδεκτη κλιμάκωση που παραβιάζει την κυριαρχία της Κύπρου» ανέφερε η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ, Φεντερίκα Μογκερίνι.

Μόσχα: «Αυτοσυγκράτηση και διάλογος για την κυπριακή ΑΟΖ»

«Παρακολουθούμε με ανησυχία τις εξελίξεις σε αυτήν την περιοχή. Πιστεύουμε ότι οποιαδήποτε παραβίαση της κυριαρχίας της Κύπρου μπορεί μόνο να εμποδίσει τις συνθήκες για διαρκή, βιώσιμη και δίκαιη λύση του Κυπριακού» ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Ρωσικό ΥΠΕΞ.

Είναι θέμα ωρών οι S400 να φτάσουν στη Τουρκία , σύμφωνα με τη  Χαμπέρτουρ.

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top