Ισπανία: Πέντε τραυματίες στην πρώτη μέρα του φεστιβάλ με τους ταύρους

Βάφτηκαν με αίμα και πάλι οι δρόμοι της Παμπλόνα

Δύο Αμερικανοί τουρίστες και τρεις Ισπανοί τραυματίστηκαν σοβαρά από ταύρους, κατά τη διάρκεια της πρώτης μέρας του παραδοσιακού φεστιβάλ στο Σαν Φερμίν στην Παμπλόνα της Ισπανίας. 

Συγκεκριμένα τραυματίστηκαν ένας 46χρονος από το Σαν Φρανσίσκο, ο οποίος δέχτηκε χτύπημα από ταύρο στο λαιμό και χρειάστηκε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση. 

Επίσης ένας 23χρονος από το Κεντάκι κι ένας 40χρονος Ισπανός χτυπήθηκαν από ταύρους στο μηρό, ενώ δύο ακόμα Ισπανοί τραυματίστηκαν στο κεφάλι. 

Το φεστιβάλ του Σαν Φερμίν πραγματοποιείται κάθε χρόνο στην Παμπλόνα. Χιλιάδες κόσμου παίρνουν μέρος σε έναν αγώνα δρόμου μαζί με ταύρους για εννέα ολόκληρες μέρες και το απόγευμα πραγματοποιούνται ταυρομαχίες. 

Πέρα από τους πέντε τραυματίες, ο τοπικός Ερυθρός Σταυρός ανέφερε πως άλλα 48 άτομα έφεραν λιγότερο σοβαρά ή πιο μικρά τραύματα

Το φεστιβάλ περιλαμβάνει επίσης μουσικές παραστάσεις, παραδοσιακές αθλητικές και χορευτικές εκδηλώσεις, μια θρησκευτική πομπή για να τιμήσει τον τοπικό προστάτη (Saint Fermin), έναν διαγωνισμό πυροτεχνημάτων και ατελείωτες παραστάσεις.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top