H συγγνώμη του Δαλάι Λάμα για τα σχόλιά του σχετικά με τις γυναίκες

Τι είχε πει ο θιβετιανός ηγέτης και είχε προκαλέσει αντιδράσεις

δαλαι λαμα

Συγγνώμη ζήτησε ο Δαλάι Λάμα για τα σχόλια που είχε κάνει σχετικά με τις γυναίκες.

Ο Θιβετιανός ηγέτης μιλώντας τον περασμένο μήνα στο BBC είχε πει γελώντας ότι «αν προκύψει μια γυναίκα Δαλάι Λάμα, θα πρέπει να είναι πιο ελκυστική».

Στην ίδια συνέντευξη ο 84χρονος πνευματικός ηγέτης είχε θίξει και πολλά άλλα ζητήματα όπβς τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, το όνειρό του να επιστρέψει στο Θιβέτ και τους πρόσφυγες. Ωστόσο αυτό που ενόχλησε ήταν τα σχόλιά του για το ενδεχόμενο ενός θηλυκού διαδόχου του.

Με ανακοίνωσή του, το γραφείο του Δαλάι Λάμα τόνισε πως ο ηγέτης του Θιβέτ «λυπάται βαθύτατα που εθίγησαν άνθρωποι από αυτό που είπε και ζητεί ειλικρινώς συγγνώμη».

Όπως είπε «έχει μια σαφή αίσθηση των αντιφάσεων ανάμεσα στον υλιστικό, παγκοσμιοποιημένο κόσμο που συναντά στα ταξίδια του και στις πιο σύνθετες απόκρυφες ιδέες για την μετενσάρκωση που βρίσκονται στην καρδιά της θιβετιανής βουδιστικής παράδοσης».

Τονίζει ακόμα ότι «κάποιες φορές τυχαίνει κάποια αυθόρμητα σχόλια, που πιθανόν να είναι διασκεδαστικά σε ένα πολιτισμικό πλαίσιο, να χάνουν το χιούμορ τους στην μετάφραση όταν μεταφέρονται σε ένα άλλο (πολιτισμικό πλαίσιο). Λυπάται αν τυχόν πρόσβαλε κάποιον».

«Σε όλη του τη ζωή ο Δαλάι Λάμα ήταν αντίθετος με την αντικειμενοποίηση της γυναίκας και υποστήριζε την ισότητα των φύλων», προστίθεται στην ανακοίνωση, η οποία εξηγεί στη συνέχεια ότι σχόλιά του στα οποία ανέφερε ότι οι πρόσφυγες στην ΕΕ θα πρέπει κάποια στιγμή να επιστρέψουν στα σπίτια τους «πιθανόν να παρερμηνεύτηκαν».

«Εκτιμά απολύτως ότι πολλοί από εκείνους που φεύγουν από τις χώρες τους πιθανόν να μην επιθυμούν ή να μην μπορούν να επιστρέψουν». 

Για τα σχόλιά του πάντως σχετικά με τον Τραμπ, για τον οποίο είχε πει πως έχει «έλλειψη ηθικών αξιών» ο Δαλάι Λάμα δε ζήτησε καμία συγγνώμη.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top