Σφοδρή επίθεση Τουσκ σε Πούτιν-Τι είπε για τις «απαρχαιωμένες» δημοκρατίες

«Για εμάς στην Ευρώπη πρόκειται για θεμελιώδεις, ζωτικές αξίες»

Τουσκ για Πούτιν

Έντονες αντιδράσεις στην ευρωπαϊκή κοινότητα προκάλεσαν οι δηλώσεις του Βλαντιμίρ Πούτιν Πούτιν για τη Δημοκρατία και τους πρόσφυγες, σε συνέντευξή του στους Financial Times.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι οι προοδευτικές ιδέες που προβάλλουν οι δυτικές δημοκρατίες είναι «απαρχαιωμένες» και ανώφελες. Αναφερόμενος στο ζήτημα της υποδοχής προσφύγων και μεταναστών στην Ευρώπη, ο Πούτιν ανέφερε ότι οι προοδευτικές ιδέες έχουν «κατατροπωθεί». «Οι μετανάστες μπορούν να βιάζουν και να λεηλατούν έχοντας ασυλία», είπε ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Toυσκ: Ως Ευρωπαίοι, υπερασπιζόμαστε σθεναρά και χωρίς καμία αμφισημία την προοδευτική δημοκρατία

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ εξαπέλυσε αντεπίθεση με ασυνήθιστη σφοδρότητα σήμερα, λέγοντας σαρκαστικά ότι η αϋπνία λόγω της αλλαγής ζώνης ώρας του επέτρεψε να διαβάσει ολόκληρη τη συνέντευξη του Πούτιν,  από την Ιαπωνία, όπου βρίσκεται για τη σύνοδο της G20.

«Μπορώ να πω ότι διαφωνώ απόλυτα με το επιχείρημα κατά το οποίο οι προοδευτικές ιδέες είναι απαρχαιωμένες. Ως Ευρωπαίοι, υπερασπιζόμαστε σθεναρά και χωρίς καμία αμφισημία την προοδευτική δημοκρατία», τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός της Πολωνίας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. «Το προοδευτικό ιδεώδες είναι πλέον απαρχαιωμένο και βρίσκεται σε σύγκρουση με τα συμφέροντα της μεγάλης πλειονότητας του πληθυσμού», έκρινε ο Πούτιν στη συνέντευξή του στη βρετανική οικονομική εφημερίδα.

«Όποιος λέει ότι η προοδευτική δημοκρατία είναι απαρχαιωμένη λέει ταυτόχρονα ότι οι ελευθερίες είναι απαρχαιωμένες, ότι το κράτος δικαίου είναι απαρχαιωμένο, ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι απαρχαιωμένα», αντέτεινε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. «Για εμάς στην Ευρώπη πρόκειται για θεμελιώδεις, ζωτικές αξίες» συνέχισε. 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top