Σκάνδαλο στην Ιταλία: Κύκλωμα χειραγωγούσε παιδιά... για να τα «πουλήσει»

Κάποιες φορές τους έκαναν μέχρι και ηλεκτροσόκ!

παιδιά αγκαλιασμένα περπατούν

Δεν το χωρά ανθρώπινος νους ότι θα έφτανε κανείς σε σημείο να χειραγωγεί παιδιά, με σκοπό να τα απομακρύνει από τους γονείς τους, για να τα «πουλήσει» στη συνέχεια σε ανάδοχες οικογένειες!

Δεκαοκτώ άνθρωποι συνελήφθησαν χθες, στην περιοχή Ρέτζιο Εμίλια της βόρειας Ιταλίας, μεταξύ των οποίων γιατροί και ένας δήμαρχος, με την κατηγορία ότι χειραγωγούσαν μικρά παιδιά για να τα "πουλήσουν".

Συνελήφθησαν γιατροί, πολιτικοί και δήμαρχος

Στην υπόθεση, που αποκαλύφθηκε χθες από τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, εμπλέκονται πολιτικοί, γιατροί και ψυχοθεραπευτές μιας οργάνωσης κοινωνικής μέριμνας στο Μονκαλιέρι, κοντά στο Τορίνο. Ο δήμαρχος της κοινότητας Μπιμπιάνο, κοντά στη Ρέτζιο Εμίλια, συνελήφθη επίσης και τέθηκε σε κατ' οίκον περιορισμό.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για «βιαιοπραγία σε βάρος ανηλίκων» και «απόπειρα εκβιασμού». Φέρονται ότι συμμετείχαν σε μια οργάνωση με στόχο να χειραγωγούν τα παιδιά κάνοντάς τους «πλύση εγκεφάλου». Κάποιες φορές μάλιστα έκαναν ηλεκτροσόκ - στα νεαρά θύματά τους έλεγαν ότι επρόκειτο για μια «μικρή μηχανή αναμνήσεων»!

Κωδική ονομασία «Άγγελοι και δαίμονες»

Η έρευνα για την υπόθεση αυτή, με την κωδική ονομασία «Άγγελοι και δαίμονες», ξεκίνησε το 2018. Χάρη στις προσπάθειες των καραμπινιέρων ήρθε στο φως το κόλπο που χρησιμοποιούσαν «για να παρουσιάσουν ως πρότυπο για τη σωτηρία των ανηλίκων που ήταν θύματα κακοποίησης, αυτό που στην πραγματικότητα ήταν μια παράνομη επιχείρηση σε βάρος των παιδιών», γράφει η εφημερίδα La Repubblica.

«Σύμφωνα με την εισαγγελία, ο στόχος αυτών των ανθρώπων που κατηγορούνται ήταν να αποσπάσουν τα παιδιά από οικογένειες που αντιμετώπιζαν δύσκολα κοινωνικά προβλήματα και να τα εμπιστευτούν, με αμοιβή, σε άλλους γονείς» εξηγεί από την πλευρά της η Corriere della Sera.

Πλαστογραφούσαν τις ζωγραφιές των παιδιών

Κάποια από τα τεχνάσματα που χρησιμοποιούσαν: πλαστογραφούσαν τις ζωγραφιές των παιδιών προσθέτοντας σεξουαλικά υπονοούμενα ή "φύτευαν" ψεύτικες αναμνήσεις σεξουαλικής κακοποίησης στο μυαλό των ανηλίκων.

Σύμφωνα με τη La Repubblica, είχαν αναφερθεί περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης στους κόλπους των ανάδοχων οικογενειών, στις οποίες περιλαμβάνονταν οι ιδιοκτήτες ενός σεξ-σοπ αλλά και πρόσωπα που αντιμετώπιζαν ψυχολογικά προβλήματα.

Ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, από την Ιαπωνία όπου βρίσκεται για να συμμετάσχει στην G20, εξέφρασε την κατάπληξή του: «Αν επιβεβαιωθούν αυτές οι κατηγορίες, θα είναι τρομακτικές και ανησυχητικές», είπε από την Οσάκα, στο περιθώριο της G20.
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top