Επέτειος D-Day: Ο Π.Παυλόπουλος με τον Τραμπ και τη βασίλισσα Ελισάβετ

Πλήθος ηγετών στους πανηγυρικούς εορτασμούς

Ο αμερικανός πρόεδρος Τραμπ με τη Μελάνια, η βασίλισσα Ελισάβετ και ηγέτες από όλο τον κόσμο έδωσαν το «παρών» στους πανηγυρικούς εορτασμούς που έγιναν στη ναυτική βάση του Πόρτσμουθ, για τα 75 χρόνια από την απόβαση στην Νορμανδία που έπαιξε αποφασιστικό ρόλο στη νίκη των συμμάχων επί των ναζί. Εκεί βρισκόταν και ο πρόεδρος της ελληνικής δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ήταν καθισμένος δίπλα στην Μελάνια Τραμπ, η οποία ήταν ντυμένη στα λευκά αλλά και την Άνγκελα Μέρκελ.

Δείτε το ρεπορτάζ από το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR
Παυλόπουλος για την Επέτειο Απόβασης στη Νορμανδία

«Η Επέτειος της Απόβασης στη Νορμανδία μας διδάσκει το χρέος να υπερασπιζόμαστε, στο διηνεκές, το Ευρωπαϊκό Οικοδόμημα, το οποίο γεννήθηκε μες´ από τις στάχτες του Β´ Παγκόσμιου Πολέμου, από τους κάθε είδους εχθρούς του, που επιχειρούν να το κατεδαφίσουν. Δεν θα περάσουν. Δεν θα τους επιτρέψουμε να παρεμποδίσουν την Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση, δεν θα τους επιτρέψουμε να απειλήσουν την Ευρωπαϊκή Δημοκρατία και τον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό».

Πλήθος ηγετών στους πανηγυρικούς εορτασμούς 

Η οικοδέσποινα, βασίλισσα Ελισάβετ, και όλοι οι επίσημοι σηκώθηκαν και χειροκρότησαν τους βετεράνους της μεγαλύτερης απόβασης στην ιστορία που σήμανε το τέλος του Β Παγκοσμίου Πολέμου. Μπάντες, υπερπτήσεις πολεμικών αεροσκαφών, αναπαράσταση της απόβασης και χορός ενώπιον των ηγετών 16 χωρών. 

Χθες, το ζεύγος Τραμπ παρέθεσε επίσημο δείπνο στο Λονδίνο. Εκεί ήταν ο πρίγκιπας Κάρολος και η Τερέζα Μέι. Την ίδια ώρα χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν κατά του Αμερικάνου προέδρου και πέταξαν ένα μιλκσεϊκ  στο πρόσωπο υποστηρικτή του.

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top