This is a man’s world: Η ισότητα των φύλων δεν έχει επιτευχθεί ακόμα

Οι διεθνείς ηγέτες δεν είναι «συνεπείς» απέναντι σε 1,4 δις γυναίκες

ισοτητα φυλων

Μπορεί η προθεσμία για την επίτευξη της ισότητας των φύλων να είναι έως το 2030, αλλά καμία χώρα μέχρι σήμερα δεν έχει καταφέρει να φτάσει στην τελική ευθεία για την επίτευξη του στόχου.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι προς το παρόν ζούμε σε έναν κόσμο «φτιαγμένο»… για τους άνδρες. Αυτό δείχνει η παγκόσμια κατάταξη που παρουσιάστηκε στη μεγαλύτερη διεθνή διάσκεψη για θέματα ισότητας των φύλων. 

Οι διεθνείς ηγέτες δεν πραγματοποιούν τις δεσμεύσεις τους απέναντι σε 1,4 δισεκατομμύρια κορίτσια και γυναίκες για ένα πιο δίκαιο μέλλον και όπως φαίνεται, ο δρόμος είναι ακόμα μακρύς.

Στη διεθνή διάσκεψη συμμετέχουν περίπου 8.000 αντιπρόσωποι -από διεθνείς ηγέτες μέχρι ακτιβιστές- από τουλάχιστον 165 χώρες.

Μεταξύ των ομιλητών είναι η ιδρύτρια του κινήματος κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης #MeToo, μια Νιγηριανή που είχε απαχθεί από τζιχαντιστές της Μπόκο Χαράμ και μια πακιστανή πρωταθλήτρια του σκουός που είχε παρεισφρήσει στους Ταλιμπάν παριστάνοντας το αγόρι. 

Ο Καναδός πρωθυπουργός, Τζάστιν Τριντό, ο οποίος αυτοχαρακτηρίζεται φεμινιστής, θα κηρύξει σήμερα την έναρξη της διοργάνωσης, που θα διαρκέσει τέσσερις ημέρες και θα περιλαμβάνει συζητήσεις για πληθώρα θεμάτων -από την κλιματική αλλαγή και τις σεξιστικές διακρίσεις ως την ενίσχυση της γυναικείας παρουσίας στην πολιτική ζωή.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top