Νέα Υόρκη: Φωτιά με έξι νεκρούς σε διαμέρισμα - Τέσσερα παιδιά ανάμεσά τους

Από 3 μέχρι 11 ετών

Δείτε στο βίντεο του AP εικόνες από το σημείο της τραγωδίας

Τραγωδία σημειώθηκε στο Χάρλεμ της Νέας Υόρκης όταν διαμέρισμα σε συγκρότημα κατοικιών τυλίχθηκε στις φλόγες με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους έξι άνθρωποι, μεταξύ των οποίων τέσσερα παιδιά.

Οι πυροσβέστες κλήθηκαν σε αυτό το συγκρότημα που χρονολογείται από το 1910 περίπου 20 λεπτά πριν από τις 2 το πρωί, τοπική ώρα. Το διαμέρισμα του πέμπτου ορόφου είχε ήδη τυλιχθεί στις φλόγες και οι πυροσβέστες έδωσαν μάχη για να κατασβήσουν την πυρκαγιά, όπως ανέφερε ο επικεφαλής τους, Ντάνιελ Νίγκρο.

To διαμέρισμα του πέμπτου ορόφου που τυλίχθηκε στις φλόγες στο Χάρλεμ της Νέας Υόρκης/ AP Photo/Richard Drew

"Όταν έσβησαν τη φωτιά στα δωμάτια που υπήρχαν στο πίσω μέρος του διαμερίσματος βρήκαν νεκρούς τους έξι ενοίκους, δύο ενήλικες και τέσσερα παιδιά... Η δουλειά μας είναι να σώζουμε ζωές και αυτήν τη φορά δεν τα καταφέραμε", πρόσθεσε.

 Oι πυροσβέστες έδωσαν μάχη για να κατασβήσουν την πυρκαγιά/ (AP Photo/Richard Drew)

Η πυροσβεστική υπηρεσία εκτιμά ότι η πυρκαγιά οφείλεται σε ατύχημα, αν και δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη η έρευνα για τα ακριβή αίτιά της.

Οι αρχές δεν έδωσαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία των θυμάτων. Πολλά αμερικανικά μέσα ενημέρωσης όμως γράφουν ότι τα παιδιά ήταν ηλικίας από 3 μέχρι 11 ετών.

Στάχτη και αποκαίδια από τη φωτιά στο διαμέρισμα του Χάρλεμ/ (AP Photo/Richard Drew)

Τον Δεκέμβριο του 2017 σημειώθηκε στη Νέα Υόρκη η χειρότερη καταστροφή από πυρκαγιά τα τελευταία σχεδόν 30 χρόνια, όταν ένα παιδί που έπαιζε με μια κουζίνα αερίου προκάλεσε φωτιά σε ένα κτίριο στο Μπρονξ, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 13 άνθρωποι.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top