Βενεζουέλα: Πέντε νεκροί και 233 συλλήψεις στις διαδηλώσεις κατά Μαδούρo

Τεταμένη παραμένει η κατάσταση στη χώρα

Τραγικός είναι ο απολογισμός των επεισοδίων που σημειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα στη Βενεζουέλα,  κατά τη διάρκεια αντικυβερνητικών διαδηλώσεων. Σύμφωνα με ανακοίνωση του γενικού εισαγγελέα της χώρας, πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 233 συνελήφθησαν. 

Ένα πρώτος απολογισμός που είχε δοθεί στη δημοσιότητα από ΜΚΟ που δραστηριοποιείται στο Καράκας, έκανε λόγο για τέσσερις νεκρούς στα επεισόδια της περασμένης Τρίτης και Τετάρτης. 

Υπενθυμίζεται ότι τα επεισόδια ξέσπασαν αφού ο Χουάν Γκουαϊδό, ο οποίος έχει αυτοανακηρυχθεί μεταβατικός πρόεδρος από την αρχή της χρονιάς, προέτρεψε τις ένοπλες δυνάμεις να στασιάσουν εναντίον της κυβέρνησης του Μαδούρο. 

Εμφανίστηκε την Τρίτη τα ξημερώματα κοντά σε στρατιωτική βάση στο Καράκας και διαβεβαίωσε ότι εξασφάλισε τη στήριξη μιας ομάδας στρατιωτικών που προσχώρησαν στο δικό του στρατόπεδο.

Η έκκληση του προκάλεσε την έντονη αντίδραση της κυβέρνησης. Ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο ανακοίνωσε το βράδυ της Τρίτης ότι απετράπη απόπειρα «πραξικοπήματος» και δεσμεύθηκε ότι οι «προδότες» θα τιμωρηθούν. Το επιτελείο εξέφρασε εκ νέου την πίστη του στον αρχηγό του Κράτους.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top