Καθηγητές θα μπορούν να οπλοφορούν μέσα στις αίθουσες

Στόχος να αποφευχθεί ένα νέο μακελειό

καθητητες οπλα ταξη

Το δικαίωμα να οπλοφορούν μέσα στις αίθουσες θα έχουν από εδώ και στο εξής καθηγητές στη Φλόριντα, έπειτα από νέο νομοσχέδιο το οποίο ενέκρινε το κοινοβούλιο της πολιτείας.

Το αμφιλεγόμενο αυτό μέτρο έχει σκοπό να αποφευχθεί ένα νέο μακελειό σε σχολικό περιβάλλον, μετά από αυτό στο λύκειο του Πάρκλαντ όπου ένας πρώην μαθητής σκότωσε 17 ανθρώπους στις 14 Φεβρουάριου 2018. 

Σύμφωνα με τα όσα προβλέπει το νομοσχέδιο, οι καθηγητές μπορούν να φέρουν όπλα σε εθελοντική βάση, αφού παρακολουθήσουν σεμινάρια για τη χρήση των όπλων επί 144 ώρες. 

Η νομοθεσία εγκρίθηκε χθες με 65 ψήφους υπέρ έναντι 47 κατά από τη Βουλή των Αντιπροσώπων της Φλόριντα, αφού είχε περάσει με μεγάλη πλειοψηφία από τη Γερουσία την προηγούμενη εβδομάδα. 

Αυτό που μένει να αποδειχθεί είναι η αποτελεσματικότητα ή όχι του μέτρου. Οι επικριτές του τονίζουν ότι η λύση για τη βία των πυροβόλων όλων δεν μπορεί να είναι περισσότερα πυροβόλα όπλα. Ανησυχούν επίσης για τον κίνδυνο να σημειωθεί κάποιο ατύχημα καθώς οι καθηγητές θα αποκτήσουν και ρόλο αστυνομικού.

«Το να οπλίζονται οι καθηγητές είναι συνταγή για τραγωδία», σχολίασε η Δημοκρατική εκπρόσωπος της Φλόριντα Βαλ Ντέμινγκς, πρώην επικεφαλής της αστυνομίας της πόλης του Ορλάντο. «Η πραγματική λύση είναι να παραμείνουν τα όπλα μακριά από τα ακατάλληλα χέρια».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top