Τσεχία: Ακροβατούν σε ένα σχοινί ανάμεσα στα κτίρια δύο υπουργείων

Σηματοδότησαν τη συνεργασία τους για το σχέδιο δράσης για την ψυχική υγεία

Σε ένα τολμηρό εγχείρημα προχώρησαν πολίτες της Τσεχίας, οι οποίοι δε δίστασαν να ακροβατήσουν πάνω σε σχοινί, το οποίο εκτεινόταν ανάμεσα στα κτίρια δύο υπουργείων, το υπουργείο Υγείας και το υπουργείο Εργασίας, στην Πράγα.

Η πρωτοβουλία έγινε για την αφύπνιση σχετικά με την ψυχική υγεία. Οι τολμηροί ακροβάτες ήταν ασφαλείς ακόμα και στην περίπτωση που έχαναν την ισορροπία τους. 

Το "κόλπο" σηματοδότησε τη συνεργασία των δύο υπουργείων για ένα νέο σχέδιο σχετικά με την ψυχική υγειονομική περίθαλψη στη χώρα, το οποίο λένε ότι έχει σχεδιαστεί για να ενσωματώνει τους ασθενείς σε κοινότητες και όχι να τους περιορίζει σε εξειδικευμένους χώρους και νοσοκομεία.

Ο υπουργός Υγείας της Τσεχίας, Αμπντ Βότιτς, δήλωσε ότι «το σχέδιο θα ασχοληθεί γενικά με την ψυχιατρική περίθαλψη καθώς και με την ψυχική υγεία» προσθέτοντας ότι «η κατάθλιψη ήταν ο μεγαλύτερος και μοναδικός λόγος για τους ανθρώπους που εγκατέλειψαν την εργασία τους λόγω ασθένειας».

Η υπουργός Εργασίας δήλωσε ότι «η κυβέρνηση έχει στόχο να διασφαλίσει ότι οι υπηρεσίες ψυχικής υγείας είναι καλά χρηματοδοτούμενες και ευρέως διαθέσιμες, ώστε οι άνθρωποι που τις χρειάζονται να έχουν εύκολη πρόσβαση σε αυτές».

Το εθνικό σχέδιο δράσης της κυβέρνησης για την ψυχική υγεία θα διέπει τις υπηρεσίες ψυχικής υγείας στην Τσεχική Δημοκρατία από το 2020 μέχρι το 2030 και προετοιμάζεται σύμφωνα με τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top