Πού βρίσκεται ο μεγαλύτερος πέτρινος Βούδας στον κόσμο ύψους 71 μ.;

Είναι σκαλισμένος από την πλευρά του βουνού - Χρονολογείται από το 713 μ.Χ

Ένα τεράστιο πέτρινο άγαλμα του Βούδα στην πόλη Λεσάν της Κίνας άνοιξε ξανά τις πύλες του στο κοινό μετά από έξι μήνες, λόγω εργασιών αποκατάστασης.

Το αξιοσημείωτο βέβαια με αυτό το άγαλμα τύψους 71 μέτρων -σε περίπτωση που δεν το γνωρίζατε-  είναι ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο και ψηλότερο άγαλμα του Βούδα στον κόσμο!

«Είναι θεαματικό και συγκλονιστικό» δήλωσε ένας από τους πρώτους τουρίστες που το επισκέφθηκε, προσθέτοντας: «Η αίσθηση μου είναι ότι είναι ασφαλέστερο. Τα κιγκλιδώματα στις ράμπες έχουν ανυψωθεί, είναι ασφαλή και ο Βούδας φαίνεται καλύτερα».

Δεκάδες εμπειρογνώμονες συμμετείχαν στις διαδικασίες αποκατάστασης που ξεκίνησαν από τον περασμένο Οκτώβριο και επικεντρώθηκαν στις ρωγμές στο στήθος και την κοιλιά του γλυπτού. Η ανακαίνιση περιελάμβανε επίσης χρήση τεχνολογιών όπως 3D σάρωση με λέιζερ, υπέρυθρη θερμική απεικόνιση.

Το γιγαντιαίο γλυπτό, το οποίο είναι σκαλισμένο από την πλευρά του βουνού και χρονολογείται από το 713 μ.Χ., συμπεριλήφθηκε στους καταλόγους πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς της UNESCO το 1996!
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top