Brexit: Απορρίφθηκαν και οι 4 εναλλακτικές για τη Συμφωνία Αποχώρησης

Ένα ακόμη πλήγμα - Αποχώρησε διακεκριμένος κοινοβουλευτικός της Μέι

Brexit

Απορρίφθηκαν όλες οι εναλλακτικές για τη Συμφωνία Αποχώρησης, την οποία διαπραγματεύθηκε η Βρετανίδα πρωθυπουργός με την Ευρωπαϊκή Ένωση, από τα μέλη της Βουλής των Κοινοτήτων. Οι ψηφοφορίες διεξήχθησαν αργά το βράδυ της Δευτέρας.

Αναλυτικά οι τέσσερις προτάσεις σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν το Γερμανικό Πρακτορείο, το Γαλλικό Πρακτορείο και το Reuters:

- Η πρόταση να επιδιωχθεί μόνιμη τελωνειακή ένωση του Ηνωμένου Βασιλείου με την ΕΕ απορρίφθηκε με 276 ψήφους κατά
- Η πρόταση να επιδιωχθεί η δημιουργία μιας «κοινής αγοράς 2.0» με την ΕΕ απορρίφθηκε με 282 ψήφους κατά
- Η πρόταση να υπάρξει νέο δημοψήφισμα για την επιβεβαίωση της όποιας συμφωνίας για το Brexit από τους πολίτες απορρίφθηκε με 292 ψήφους κατά
- και η πρόταση να ανακληθεί η διαδικασία βάσει του Άρθρου 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας, δηλαδή να ακυρωθεί η αποχώρηση του ΗΒ από την ΕΕ ως λύση της ύστατης προσφυγής προκειμένου να αποφευχθεί το Brexit χωρίς συμφωνία, απορρίφθηκε με 292 ψήφους κατά.

Ένα ακόμη πλήγμα για τη Μέι - Αποχώρησε διακεκριμένος κοινοβουλευτικός της παράταξης της

Στο αδιέξοδο που βιώνει η Μέι, έχει να διαχειριστεί και το πλήγμα που βιώνει στο εσωτερικό του Συντηρητικού Κόμματος. Ένας ακόμη διακεκριμένος κοινοβουλευτικός της παράταξης της Βρετανίδας πρωθυπουργού , αποχώρησε από τις τάξεις της μετά την απόρριψη από τα μέλη της Βουλής των Κοινοτήτων της εναλλακτικής που πρότεινε στη Συμφωνία Αποχώρησης την οποία έκλεισε η κυβέρνηση με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Συναισθηματικά φορτισμένος, ο Νικ Μπόουλς, ο οποίος τάσσεται υπέρ του λεγόμενου ήπιου Brexit και είχε καταθέσει μια πρόταση που προέβλεπε το Ηνωμένο Βασίλειο να μείνει σε μια εκδοχή της ενιαίας αγοράς και της τελωνειακής ένωσης, ανακοίνωσε την απόφασή του λίγη ώρα αφού έγινε γνωστό πως τα μέλη της Βουλής των Κοινοτήτων απέρριψαν και τις τέσσερις εναλλακτικές προτάσεις που είχαν υποβληθεί, στις λεγόμενες ενδεικτικές ψηφοφορίες.

«Απέτυχα πρωτίστως διότι το κόμμα μου αρνείται να συμβιβαστεί», είπε ο Μπόουλς λίγο πριν αποχωρήσει από την αίθουσα, παρότι συνάδελφοί του τον προέτρεπαν να μην το κάνει.

«Το Συντηρητικό Κόμμα φάνηκε ανίκανο να συμβιβαστεί, κατά συνέπεια θα γίνω ανεξάρτητος προοδευτικός Συντηρητικός [βουλευτής]», έγραψε λίγο αργότερα στο Twitter.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top