Στήθος με στήθος οι υποψήφιοι του Ερντογάν και της αντιπολίτευσης

Τι δείχνει δημοσκόπηση- Υπό κατάρρευση η τουρκική οικονομία

εκλογές στην Τουρκία

Στήθος με στήθος οι υποψήφιοι του κυβερνητικού συνασπισμού ΑΚΡ-ΜΗΡ (το κόμμα του Εντογάν) και του συνασπισμού της αντιπολίτευσης CHP (Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα) τόσο στην Κωνσταντινούπολη όσο και στην Άγκυρα, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της εταιρείας ORC, η οποία δημοσιεύεται τρεις μόνο μέρες πριν τις δημοτικές εκλογές της 31ης Μαρτίου.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση στην Κωνσταντινούπολη μπροστά είναι ο υποψήφιος του κυβερνητικού συνασπισμού (ο υποψήφιος με το κόμμα του Ερντογάν) με 49,6% ενώ για τον υποψήφιο του συνασπισμού της αντιπολίτευσης προβλέπεται 47,2%.

Στην Άγκυρα, ο υποψήφιος του συνασπισμού της αντιπολίτευσης προβλέπεται να λάβει 48,6% και ο υποψήφιος του κυβερνητικού συνασπισμού (Ερντογάν) 47,9%. 

Πάντως στην επικράτεια της Τουρκίας για τον κυβερνητικό συνασπισμό προβλέπεται ποσοστό 54,8%, για τον συνασπισμό της αντιπολίτευσης 36,2% και για το φιλοκουρδικό κόμμα HDP 5,8%.

Υπό κατάρρευση η τουρκική οικονομία λίγο πριν τις δημοτικές εκλογές

Η τουρκική οικονομία βρίσκεται υπό κατάρρευση λίγο πριν τις δημοτικές εκλογές. Οι ξένοι επενδυτές έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους στον Ερντογάν. 

Μόλις λίγα 24ωρα πριν από τις κρίσιμες για τον Ερντογάν εκλογές της Κυριακής η τουρκική λίρα κατρακυλά. Σήμερα υποχώρησε περίπου 1%, χάνοντας μέρος των κερδών που είχε αυτή την εβδομάδα χάρη στα μέτρα που πήρε η κεντρική τράπεζα της χώρας για να περιορίσει τις πωλήσεις του νομίσματος στο εξωτερικό.

Το επιτόκιο ανταλλαγής της λίρας για μία ημέρα (overnight swap rate) εκτινάχθηκε στο 470% στο Λονδίνο, μετά το μεγάλο άλμα που έκανε χθες, αντανακλώντας τη πολύ μεγάλη δυσκολία που αντιμετωπίζουν ξένοι επενδυτές, οι οποίοι θέλουν να πουλήσουν την τουρκική λίρα ή να ασφαλίσουν το χαρτοφυλάκιό τους.

Οι συναλλαγές παρέμειναν νευρικές, μεταδίδει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, μετά την κατάρρευση της λίρας την Παρασκευή, η οποία σημείωσε τη χειρότερη επίδοσή της από τον Αύγουστο, όταν υπήρξε μία μεγάλη κρίση της που ώθησε την τουρκική οικονομία στην ύφεση.

Με πληροφορίες από την ανταποκρίτρια του STAR στην Κωνσταντινούπολη, Άννα Ανδρέου

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top