Ερντογάν: Μην την αποκαλείτε Κωνσταντινούπολη- Θα φύγετε σε φέρετρα

«Είμαστε εδώ τα τελευταία 1.000 χρόνια. Θα είμαστε εδώ μέχρι το τέλος...»

Σε ομιλία του στα Δαρδανέλλια, ο Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε ότι την «Ιστανμπούλ δε θα την κάνετε Κωνσταντινούπολη», προσθέτοντας ότι «οι πρόγονοί σας ήρθαν και ορισμένοι έφυγαν σε φέρετρα».

«Είμαστε εδώ τα τελευταία 1.000 χρόνια. Θα είμαστε εδώ μέχρι το τέλος των ημερών. Δε θα κάνετε την Ιστανμπούλ Κωνσταντινούπολη. Οι πρόγονοί σας ήρθαν. Επέστρεψαν κάποιοι ζωντανοί, κάποιοι σε φέρετρα. Αν έρχεστε με τις ίδιες προθέσεις, σας περιμένουμε. Θα σας αποχαιρετήσουμε όπως τους προγόνους σας», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

«Νετανιάχου μάζεψε τον γιο σου - Μην αποκαλείτε Ιστανμπούλ την Κωνσταντινούπολη»

Όμως, τα δόντια του στον Ισραηλινό Πρωθυπουργό και τον γιο του δείχνει ο Ερντογάν μετά τα πυρά του Νετανιάχου του νεότερου, επειδή τόλμησε και αποκάλεσε την Κωνσταντινούπολη με την παλιά της ονομασία. 

Ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου οφείλει να τραβήξει το αυτί του γιου του, τον Yair και να τον τιμωρήσει που αποκάλεσε την «Istanbul»… Kωνσταντινούπολη, δηλαδή με το παλιό όνομα της πόλης όταν ήταν μέρος της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας.

Ο Τούρκος Πρόεδρος δήλωσε ότι έχει «άλλους τρόπους για να εκπαιδεύσει το Ισραήλ» εάν ο Νετανιάχου ή ο γιος του συνεχίσουν να την αποκαλούν έτσι. 

Με αφορμή το μανιφέστο του μακελάρη της Νέας Ζηλανδίας που έκανε αναφορά στους Τούρκους μουσουλμάνους και ότι θα έπρεπε να περιοριστούν στην ανατολική πλευρά της χώρας, ο Ερντογάν είχε γίνει έξαλλος που αποκαλούσε την Ινσταμπούλ, Κωνσταντινούπολη. 

Την απάντηση στον μαινόμενο Ερντογάν θέλησε να δώσει ο Γιάρ Νετανιάχου μέσω twitter λέγοντας: «Θα του θυμίσω ότι η Ίνσταμπουλ είναι στην πραγματικότητα μια πόλη που ονομάζεται Κωνσταντινούπολη! Η πρωτεύουσα της βυζαντινής αυτοκρατορίας και το κέντρο του ορθόδοξου χριστιανισμού για περισσότερα από χιλιάδες χρόνια πριν από την τουρκική κατοχή».

 

«Θα του υπενθυμίσω επίσης τη γενοκτονία που είχε κάνει η Τουρκία εναντίον Ελλήνων, Ασσυρίων και Αρμένιων! Καθάρισαν όλους τους χριστιανούς από τη Μικρά Ασία!» 

Μεταξύ Ερντογάν και Νετανιάχου υπάρχει μια μεγάλη κόντρα τις τελευταίες ημέρες. Ο Ερντογάν είχε αποκαλέσει τον πατέρα Νετανιάχου, «τύραννο που σφαγιάζει παιδιά στην Παλαιστίνη». Ο Νετανιάχου ως απάντηση είχε αποκαλέσει τον Τούρκο ηγέτη «δικτάτορα» και «αστείο».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top