St. Patrick's Day: Τρεις ανήλικοι ποδοπατήθηκαν μέχρι θανάτου σε πάρτυ

Η εθνική γιορτή στη βόρεια Ιρλανδία άφησε πίσω της νεκρούς και τραυματίες

Τρεις ανήλικοι έχασαν τη ζωή τους στη βόρεια Ιρλανδία, κατά τη διάρκεια ενός πάρτυ για την Ημέρα του Αγίου Πατρικίου, το βράδυ της Κυριακής. 

Ένα 17χρονο κορίτσι και δύο αγόρια, 17 και 16 ετών, είναι τα θύματα από το τρομερό συμβάν στο ξενοδοχείο Greenvale, όταν μία ομάδα νέων έκανε «ντου» σε πάρτυ. Ακολούθησε χάος και πανικός. Τα τρία παιδιά ποδοπατήθηκαν μέχρι θανάτου ενώ αρκετοί έφηβοι τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο. 

«Ένα γεγονός που θα έπρεπε να ήταν διασκεδαστικό γι’ αυτούς τους νέους στη νύχτα του Αγίου Πατρικίου, είναι συγκλονιστικό να τελειώσει με μια τόσο φοβερή τραγωδία» δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας. 

«Τα πάντα δείχνουν ότι είναι ένα τραγικό ατύχημα» δήλωσε γιατρός που παρέλαβε τα παιδιά στο νοσοκομείο, προσθέτοντας ότι το ένα από αυτά πέθανε επί τόπου. 

Η Ημέρα του Αγίου Πατρικίου

Η Ημέρα του Αγίου Πατρικίου είναι μια πολιτιστική και θρησκευτική εορτή που λαμβάνει χώρα την 17η Μαρτίου, την επέτειο του θανάτου, κατά την παράδοση, του Αγίου Πατρικίου (Saint Patrick) (περ. 385–461 μ.Χ. ), του σημαντικότερου Προστάτη Αγίου της Ιρλανδίας. 

Ανακηρύχθηκε επίσημη χριστιανική αργία στις αρχές του 17ου αιώνα και τηρείται από την Καθολική Εκκλησία, την Αγγλικανική Εκκλησία, την Ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία, και τη Λουθηρανική Εκκλησία. Η ημέρα μνημονεύει τον Άγιο Πατρίκιο και την άφιξη του Χριστιανισμού στην Ιρλανδία και αποτελεί αφορμή για εορτασμό του ιρλανδέζικου πολιτισμού και καταγωγής σε όλον τον πλανήτη.

Οι εορτασμοί περιλαμβάνουν γενικά παρελάσεις και φεστιβάλ, εκδηλώσεις που καλούνται céilithe, και την χρήση του πράσινου χρώματος ή του τριφυλλιού σε ενδύματα και αξεσουάρ. Οι χριστιανοί παρακολουθούν λατρευτικές λειτουργίες προς τιμήν του Αγίου και οι περιορισμοί της Νηστείας της Σαρακοστής επί του φαγητού και της κατανάλωσης αλκοόλ αίρονται για την ημέρα, γεγονός το οποίο έχει ευνοήσει την σύνδεση της παράδοσης με αυξημένη κατανάλωση αλκοόλ.

Η Ημέρα του Αγίου Πατρικίου είναι επίσημη αργία στην Δημοκρατία της Ιρλανδίας, τη Βόρεια Ιρλανδία, την καναδική Επαρχία της Νέας Γης και Λαμπραντόρ, και τη Βρετανική Υπερπόντια Κτήση της Μονσεράτ. Επίσης εορτάζεται σε πολλές άλλες χώρες, όπου υπάρχει ικανή ιρλανδική διασπορά, ιδιαίτερα στη Μεγάλη Βρετανία, τον Καναδά, τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, την Αργεντινή, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία.  

Εορτάζεται σε περισσότερες χώρες από οποιαδήποτε άλλη εθνική εορτή.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top