HΠΑ σε Ερντογάν: «Αν αγοράσεις τους S-400 οι συνέπειες θα είναι σοβαρές»

Τεταμένες οι σχέσεις τους- Αυτή τη φορά για το ρωσικό αντιπυραυλικό σύστημα

Τραμπ - Ερντογάν

Προειδοποιούν οι ΗΠΑ τον Ερντογάν να ακυρώσει την προγραμματισμένη αγορά των S-400, ειδάλλως οι συνέπειες θα είναι σοβαρές.

Συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος τύπου του Πενταγώνου, Τσαρλς Σάμερς υπογράμμισε ότι η Τουρκία κινδυνεύει με «σοβαρές συνέπειες», εάν προχωρήσει στην αγορά των ρωσικών αντιπυραυλικών συστημάτων.

«Εάν η Τουρκία πάρει τους S-400, θα υπάρξουν σοβαρές συνέπειες στις σχέσεις μας, τις στρατιωτικές σχέσεις μας» απάντησε ο Σάμερς, ερωτηθείς, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου στο Πεντάγωνο, σχετικά με την πρόθεση του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να αγοράσει το ρωσικό αντιπυραυλικό σύστημα.

«Δε θα μπορούν να έχουν τα F-35 και τους (πυραύλους) Πάτριοτ» συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος τύπου, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Oι σχέσεις ανάμεσα στην Τουρκία και τις ΗΠΑ, ιδιαίτερα μετά τον αποτυχημένο πραξικόπημα είναι τεταμένες. Ο πρόεδρος Ερντογάν είναι οργισμένος με την αμερικανική κυβέρνηση, επειδή δεν προχωρά στην απέλαση του Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο θεωρεί υποκινητή των γεγονότων που παραλίγο να οδηγήσουν στην ανατροπή του, τον Ιούλιο του 2016. Αυτή τη φορά η αντιδικία αφορά στη διαμάχη για την αγορά ρωσικού συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας S-400 ύψους 2, 5 δις δολαρίων. Οι ΗΠΑ απειλούν ότι εάν η Άγκυρα προβεί στην αγορά, δεν πρόκειται να παραδώσει τα 100 μαχητικά F- 35 πέμπτης γενιάς.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top